Kapří pečenáče
Kapří maso se hodí pro všechny typy kuchyňské přípravy sladkovodních ryb. Na pečenáčích z kapra si pochutnáte až po dvou až pěti dnech, po které je třeba nechat opečeného kapra odležet v láku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 473 kJ / 2 025 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 178,76 g |
Tuky | 104,36 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 4,63 g |
Sůl | 11,42 g |
Sacharidy | 91,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra (nejlépe filety bez kostí) nakrájíme na malé kousky, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance tak, jako když připravujeme řízky.
Krok 2: Obalené řízečky usmažíme, rozložíme na papírové ubrousky a necháme vychladnout.
Krok 3: Mezitím připravíme nálev tak, že svaříme ocet s vodou, cukrem, solí, kořením, jemně nakrájenou cibulí a sušenou papričkou.
Krok 4: Vychladlé rybí smažené kousky naskládáme do sklenice a zalijeme nálevem.
Krok 5: Necháme v chladu tři až pět dnů rozležet. Podáváme s pečivem a pikantní sterilovanou zeleninou.
Zveřejněno 16. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapří pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVG
Moje poznámka
Kapří pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVG
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 13 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 20 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 21 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno 10. 5. 2025 21:05
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno 10. 5. 2025 18:39
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno 10. 5. 2025 17:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pesto z medvědího česneku
MartaStehlikova před 5 hodinami
Hrachová polévka II.
Kajkajak před 6 hodinami
Jelení kostky na pepři z pomalého hrnce
LenkaHor před 7 hodinami
Makovec s povidly a pomerančem
Ilias před 7 hodinami
Pudinkovo-tvarohové polštářky
poirotka před 8 hodinami
Boloňská omáčka
poirotka před 8 hodinami
Zeleninová polévka vařená opačně
poirotka před 8 hodinami
Rychlá meruňková buchta
petra.tumova před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Knota před 8 hodinami
Řecké brambory s řapíkatým celerem
Alicia8 před 8 hodinami
Tématické fráze:
nálev na pečenáče,
rybí pečenáče,
domácí pečenáče,
recept na pecenace,
pečenáče,
lák na pečenáče,
pečenáče recept,
jak udělat pečenáče,
recept na rybí pečenáče,
pecenace recepty,
pečenáče z kapřích řízků,
pečenáč,
recept pečenáče,
recepty pečenáče,
recept na domaci pecenace,
recepty na pecenace,
pečenáče nálev,
nalev na domaci pecenace,
smaženy kapr v nálevu,
rybí pečenáče recept
Suroviny:
kapr,
sůl,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
olej,
cibule,
ocet,
voda,
cukr,
sůl,
pepř celý,
bobkový list,
Komentáře (10)
mi vydržela dokonce až do května a bylo to úplně v pohodě....opravdu čím starší, tím lepší....
A to rozhodně není jejich vina. BOD přidávám, recept tisknu. Děkuju.