Koláč "lahoda"
Koláč s tvarohem a ovocem je výtečná kombinace křehkého těsta, krémového tvarohu a šťavnatého ovoce. Tento lahodný dezert je oblíbený pro svou jednoduchost a neodolatelnou chuť. Ideální pro každou příležitost, ať už jde o rodinnou oslavu nebo odpolední kávu.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 314 kJ / 5 572 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,91 g |
| Tuky | 236,24 g |
| Vláknina | 18,55 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 1,11 g |
| Sůl | 2,98 g |
| Sacharidy | 718,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z prvních surovin v robotu nebo v míse zpracujeme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme vychladit, nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc.
Krok 2: Šlehačem zpracujeme tvarohy s rumem, pudingem a cukry, část cukru necháme do sněhu. Do bílků dáme špetku soli a začneme šlehat do té doby, až se začnou tvořit špičky, pak přidáme cukr. Takto ušlehaný sníh stěrkou zamícháme do tvarohů.
Ze všech surovin vytvoříme drobenku, zatím ji odložíme. Krok 3: Plech vytřeme máslem. Z těsta odlamujeme kousky a ty rovnáme na plech po celé ploše. Pak přes mikrotenový sáček malým válečkem rozválíme a vytáhneme okraje do výše asi 1 cm. Těsto i okraje propícháme. Celé, kromě okrajů, potřeme rozmíchanou marmeládou nebo džemem. Krok 4: Na takto připravené těsto rovnoměrně rozetřeme tvarohovou náplň. Na ni klademe ovoce a zasypeme drobenkou.
Vložíme do studené trouby, zapneme ji na 180 °C a upečeme do zezlátnutí.
Ze všech surovin vytvoříme drobenku, zatím ji odložíme. Krok 3: Plech vytřeme máslem. Z těsta odlamujeme kousky a ty rovnáme na plech po celé ploše. Pak přes mikrotenový sáček malým válečkem rozválíme a vytáhneme okraje do výše asi 1 cm. Těsto i okraje propícháme. Celé, kromě okrajů, potřeme rozmíchanou marmeládou nebo džemem. Krok 4: Na takto připravené těsto rovnoměrně rozetřeme tvarohovou náplň. Na ni klademe ovoce a zasypeme drobenkou.
Vložíme do studené trouby, zapneme ji na 180 °C a upečeme do zezlátnutí.
Zveřejněno 18. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč "lahoda"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/90q3
Moje poznámka
Koláč "lahoda"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/90q3
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 20 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 21 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 21 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 23 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 1 hodinou
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 1 hodinou
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 2 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 3 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 3 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 4 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
máslo,
žloutek,
rum,
kůra citronová,
sůl,
tvaroh,
tvaroh ve vaničce,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
rum,
cukr,
bílek,
sůl,
cukr třtinový,
máslo,
marmeláda,
ovoce,
máslo
Komentáře (1)