Kuřecí čína se žlutou rýží
Krásně žlutá rýže a směs kuřecího masa se zeleninou potěší už na první pohled svou krásnou, barevnou kompozicí. A co teprve, až ji ochutnáte. Příprava není složitá a vaši strávníci si jistě velmi pochutnají.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 301 kJ / 1 267 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,85 g |
Tuky | 24,38 g |
Vláknina | 10,57 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 5,44 g |
Sůl | 12,31 g |
Sacharidy | 231,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky velikosti soust, dáme do misky, promícháme se Solamylem a světlou sójovou omáčkou.
Krok 2: Rýži několikrát dobře propereme a scedíme. Dáme do rýžovaru nebo nádoby, ve které jsme zvyklé rýži vařit. Přidáme sůl a zalijeme vodou, ve které jsme dobře rozmíchali kurkumu. Dáme vařit jak jsme zvyklí, (já vařím 9 minut v mikrovlnné troubě).
Krok 3: Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, zázvor, česnek a papričku jemně nasekáme.
Krok 4: Rozpálíme Wok nebo hlubokou pánev a dáme do ní olej. Rychle, krátce necháme rozvonět česnek, zázvor a chilli podle chuti, přidáme maso a opečeme ze všech stran.
Krok 5: Přidáme zeleninu a chvilku mícháme, dáme cukr, ocet, rybí a sójovou omáčku. (Začneme jednou lžící od každé omáčky a dle chuti přidáváme). Směs mícháme, nakonec vložíme bambusové výhonky.
Krok 6: Pokud chceme více tekutiny, rozmícháme další lžičku Solamylu v 50 ml vody, přilijeme a krátce převaříme. Zelenina by měla zůstat stále křupavá. Podáváme s rýží, posypané lístky koriandru (kdo nemá rád, posype nasekanou zelenou jarní cibulkou).
Zveřejněno 3. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí čína se žlutou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A0Nj
Moje poznámka
Kuřecí čína se žlutou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A0Nj
Nejnovější recepty
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 7 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 16 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 16 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno před 19 hodinami
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno 12. 6. 2025 12:58
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 1 hodinou
Bramboračka
Kajkajak před 2 hodinami
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Ivicivi před 3 hodinami
Grilované krevety
Fitulka před 4 hodinami
Smažený sýr "bez smažení"
Fitulka před 4 hodinami
Masové koule na žampionech
Fitulka před 4 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Standby před 5 hodinami
Žampiónová polévka
Janysekm před 6 hodinami
Suroviny:
sojová omáčka světlá,
škrob kukuřičný,
olej,
zázvor čerstvý,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
mrkev,
cuketa,
cibulka jarní,
zelí pekingské,
bambusové výhonky,
cukr,
ocet rýžový,
omáčka rybí,
omáčka sojová,
koriandr čerstvý,
rýže,
voda,
sůl,
kurkuma
Komentáře (3)