Kuřecí čína se žlutou rýží
Krásně žlutá rýže a směs kuřecího masa se zeleninou potěší už na první pohled svou krásnou, barevnou kompozicí. A co teprve, až ji ochutnáte. Příprava není složitá a vaši strávníci si jistě velmi pochutnají.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 301 kJ / 1 267 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,85 g |
Tuky | 24,38 g |
Vláknina | 10,57 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 5,44 g |
Sůl | 12,31 g |
Sacharidy | 231,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky velikosti soust, dáme do misky, promícháme se Solamylem a světlou sójovou omáčkou.
Krok 2: Rýži několikrát dobře propereme a scedíme. Dáme do rýžovaru nebo nádoby, ve které jsme zvyklé rýži vařit. Přidáme sůl a zalijeme vodou, ve které jsme dobře rozmíchali kurkumu. Dáme vařit jak jsme zvyklí, (já vařím 9 minut v mikrovlnné troubě).
Krok 3: Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, zázvor, česnek a papričku jemně nasekáme.
Krok 4: Rozpálíme Wok nebo hlubokou pánev a dáme do ní olej. Rychle, krátce necháme rozvonět česnek, zázvor a chilli podle chuti, přidáme maso a opečeme ze všech stran.
Krok 5: Přidáme zeleninu a chvilku mícháme, dáme cukr, ocet, rybí a sójovou omáčku. (Začneme jednou lžící od každé omáčky a dle chuti přidáváme). Směs mícháme, nakonec vložíme bambusové výhonky.
Krok 6: Pokud chceme více tekutiny, rozmícháme další lžičku Solamylu v 50 ml vody, přilijeme a krátce převaříme. Zelenina by měla zůstat stále křupavá. Podáváme s rýží, posypané lístky koriandru (kdo nemá rád, posype nasekanou zelenou jarní cibulkou).
Zveřejněno 3. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí čína se žlutou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A0Nj
Moje poznámka
Kuřecí čína se žlutou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A0Nj
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 13 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 14 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 13 minutami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 14 minutami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 17 minutami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 19 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 20 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 23 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 32 minutami
Krkovička po farářsku
Olympus před 1 hodinou
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 1 hodinou
Nejlepší litý perník
Noumik před 1 hodinou
Suroviny:
sojová omáčka světlá,
škrob kukuřičný,
olej,
zázvor čerstvý,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
mrkev,
cuketa,
cibulka jarní,
zelí pekingské,
bambusové výhonky,
cukr,
ocet rýžový,
omáčka rybí,
omáčka sojová,
koriandr čerstvý,
rýže,
voda,
sůl,
kurkuma
Komentáře (3)