Kuřecí čína se žlutou rýží
Krásně žlutá rýže a směs kuřecího masa se zeleninou potěší už na první pohled svou krásnou, barevnou kompozicí. A co teprve, až ji ochutnáte. Příprava není složitá a vaši strávníci si jistě velmi pochutnají.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 301 kJ / 1 267 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,85 g |
| Tuky | 24,38 g |
| Vláknina | 10,57 g |
| Cholesterol | 38 mg |
| Sodík | 5,44 g |
| Sůl | 12,31 g |
| Sacharidy | 231,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky velikosti soust, dáme do misky, promícháme se Solamylem a světlou sójovou omáčkou.
Krok 2: Rýži několikrát dobře propereme a scedíme. Dáme do rýžovaru nebo nádoby, ve které jsme zvyklé rýži vařit. Přidáme sůl a zalijeme vodou, ve které jsme dobře rozmíchali kurkumu. Dáme vařit jak jsme zvyklí, (já vařím 9 minut v mikrovlnné troubě).
Krok 3: Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, zázvor, česnek a papričku jemně nasekáme.
Krok 4: Rozpálíme Wok nebo hlubokou pánev a dáme do ní olej. Rychle, krátce necháme rozvonět česnek, zázvor a chilli podle chuti, přidáme maso a opečeme ze všech stran.
Krok 5: Přidáme zeleninu a chvilku mícháme, dáme cukr, ocet, rybí a sójovou omáčku. (Začneme jednou lžící od každé omáčky a dle chuti přidáváme). Směs mícháme, nakonec vložíme bambusové výhonky.
Krok 6: Pokud chceme více tekutiny, rozmícháme další lžičku Solamylu v 50 ml vody, přilijeme a krátce převaříme. Zelenina by měla zůstat stále křupavá. Podáváme s rýží, posypané lístky koriandru (kdo nemá rád, posype nasekanou zelenou jarní cibulkou).
Zveřejněno 3. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí čína se žlutou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A0Nj
Moje poznámka
Kuřecí čína se žlutou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A0Nj
Nejnovější recepty
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 3 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 15 minutami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 1 hodinou
Vosí hnízda
mares-mikulas před 1 hodinou
Vánoční punč
Sarinkad před 1 hodinou
Pomerančové cukroví
HelenaCernakova před 1 hodinou
Domácí langoše
zjedolbanan před 1 hodinou
Medovníkové kuličky
Mrs.Patterson před 1 hodinou
Jetelíčky
Mrs.Patterson před 1 hodinou
Makové rohlíčky - cukroví
DankaK před 2 hodinami
Kynutý knedlík
kraka před 2 hodinami
Suroviny:
sojová omáčka světlá,
škrob kukuřičný,
olej,
zázvor čerstvý,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
mrkev,
cuketa,
cibulka jarní,
zelí pekingské,
bambusové výhonky,
cukr,
ocet rýžový,
omáčka rybí,
omáčka sojová,
koriandr čerstvý,
rýže,
voda,
sůl,
kurkuma
Komentáře (3)