Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 900 kJ / 1 171 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,00 g |
Tuky | 67,45 g |
Vláknina | 14,12 g |
Cholesterol | 453 mg |
Sodík | 2,90 g |
Sůl | 7,02 g |
Sacharidy | 29,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a dáme vařit.
Na olej či sádlo dáme cibulku, dávám červenou, chutná mně víc. Po zesklovatění rozdrobíme na ni mleté maso, pepř, grilovací koření, extra silný bujón rozdrobený, chilli a společně restujeme. Po chvilce přilijeme 1/2 l vody, necháme dusit a z větší části vydusit . Krok 2: Kartáčkem očištěnou mrkev nastrouháme na velkých slzách. Kapustu rozkrojíme na čtvrtky, odřízneme košťály (necháme do polévky) a nakrájíme na proužky. Společně s mrkví přidáme k masu. Přilijeme asi 1/4 l vody. V druhé části vody rozmícháme mouku a přilijeme ke směsi. Necháme vydusit polovinu vody, ochutnáme kapustu, někdy potřebuje ještě chvilku a vypneme. Pak teprve vmícháme česnek a máslo. Krok 3: Brambory slijeme a vsypeme ke kapustě. Promícháme a je hotovo. Samozřejmě můžeme dát brambory na talíř a na ně navršit kapustu s dobrou šťávou.
Na olej či sádlo dáme cibulku, dávám červenou, chutná mně víc. Po zesklovatění rozdrobíme na ni mleté maso, pepř, grilovací koření, extra silný bujón rozdrobený, chilli a společně restujeme. Po chvilce přilijeme 1/2 l vody, necháme dusit a z větší části vydusit . Krok 2: Kartáčkem očištěnou mrkev nastrouháme na velkých slzách. Kapustu rozkrojíme na čtvrtky, odřízneme košťály (necháme do polévky) a nakrájíme na proužky. Společně s mrkví přidáme k masu. Přilijeme asi 1/4 l vody. V druhé části vody rozmícháme mouku a přilijeme ke směsi. Necháme vydusit polovinu vody, ochutnáme kapustu, někdy potřebuje ještě chvilku a vypneme. Pak teprve vmícháme česnek a máslo. Krok 3: Brambory slijeme a vsypeme ke kapustě. Promícháme a je hotovo. Samozřejmě můžeme dát brambory na talíř a na ně navršit kapustu s dobrou šťávou.
Zveřejněno 16. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fakt dobrá kapusta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLXq
Moje poznámka
Fakt dobrá kapusta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLXq
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 13 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 14 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 14 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 3 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 3 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 3 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 4 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 4 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 4 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 6 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 6 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 6 hodinami
Suroviny:
brambory,
kmín celý,
sůl,
maso vepřové mleté,
cibule červená,
koření grilovací,
bujón,
pepř,
chilli paprika čerstvá,
olej,
kapusta,
mrkev,
mouka polohrubá,
voda,
česnek,
máslo
Komentáře (1)