Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 900 kJ / 1 171 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,00 g |
| Tuky | 67,45 g |
| Vláknina | 14,12 g |
| Cholesterol | 453 mg |
| Sodík | 2,90 g |
| Sůl | 7,02 g |
| Sacharidy | 29,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a dáme vařit.
Na olej či sádlo dáme cibulku, dávám červenou, chutná mně víc. Po zesklovatění rozdrobíme na ni mleté maso, pepř, grilovací koření, extra silný bujón rozdrobený, chilli a společně restujeme. Po chvilce přilijeme 1/2 l vody, necháme dusit a z větší části vydusit . Krok 2: Kartáčkem očištěnou mrkev nastrouháme na velkých slzách. Kapustu rozkrojíme na čtvrtky, odřízneme košťály (necháme do polévky) a nakrájíme na proužky. Společně s mrkví přidáme k masu. Přilijeme asi 1/4 l vody. V druhé části vody rozmícháme mouku a přilijeme ke směsi. Necháme vydusit polovinu vody, ochutnáme kapustu, někdy potřebuje ještě chvilku a vypneme. Pak teprve vmícháme česnek a máslo. Krok 3: Brambory slijeme a vsypeme ke kapustě. Promícháme a je hotovo. Samozřejmě můžeme dát brambory na talíř a na ně navršit kapustu s dobrou šťávou.
Na olej či sádlo dáme cibulku, dávám červenou, chutná mně víc. Po zesklovatění rozdrobíme na ni mleté maso, pepř, grilovací koření, extra silný bujón rozdrobený, chilli a společně restujeme. Po chvilce přilijeme 1/2 l vody, necháme dusit a z větší části vydusit . Krok 2: Kartáčkem očištěnou mrkev nastrouháme na velkých slzách. Kapustu rozkrojíme na čtvrtky, odřízneme košťály (necháme do polévky) a nakrájíme na proužky. Společně s mrkví přidáme k masu. Přilijeme asi 1/4 l vody. V druhé části vody rozmícháme mouku a přilijeme ke směsi. Necháme vydusit polovinu vody, ochutnáme kapustu, někdy potřebuje ještě chvilku a vypneme. Pak teprve vmícháme česnek a máslo. Krok 3: Brambory slijeme a vsypeme ke kapustě. Promícháme a je hotovo. Samozřejmě můžeme dát brambory na talíř a na ně navršit kapustu s dobrou šťávou.
Zveřejněno 16. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fakt dobrá kapusta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLXq
Moje poznámka
Fakt dobrá kapusta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLXq
Nejnovější recepty
Segedín se slaninou
Přidáno před 1 hodinou
Slaný závin se zelím
Přidáno před 2 hodinami
Kachní stehna na česneku
Přidáno před 3 hodinami
Pečené telecí hrudí s hříbkovou omáčkou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Krevety v omáčce s paprikami a cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé domácí housky
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechová bábovka
Romanka67 před 2 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Koblych před 2 hodinami
Chutné vafle
Jitka86 před 4 hodinami
Karlovarský knedlík
Innamiya před 4 hodinami
Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
zvon23 před 11 hodinami
Krabí pomazánka
Sahula před 15 hodinami
Vepřové kotlety na česneku
Kajkajak před 15 hodinami
Bramborové knedlíky
Kajkajak před 15 hodinami
Suroviny:
brambory,
kmín celý,
sůl,
maso vepřové mleté,
cibule červená,
koření grilovací,
bujón,
pepř,
chilli paprika čerstvá,
olej,
kapusta,
mrkev,
mouka polohrubá,
voda,
česnek,
máslo
Komentáře (1)