Vepřové plátky v cikánské omáčce
Výborný tip na na přípravu vepřového masa v zeleninou odlehčené lehce pálivé omáčce. S rýží nebo bramborem bude tento pokrm určitě skvěle chutnat. Rychlost přípravy jídla můžeme změnit vhodně zvoleným druhem vepřového masa.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 264 kJ / 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,72 g |
Tuky | 35,80 g |
Vláknina | 14,06 g |
Cholesterol | 28 mg |
Sodík | 359 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 41,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou panenku (nebo jiný zvolený díl vepřového masa) očistíme a nakrájíme na plátky. Mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
Krok 2: Ve větší pánvi rozehřejeme sádlo a špek nakrájený na kostičky, na kterém prudce osmažíme maso z obou stran cca 3 minuty.
Krok 3: Vyndáme stranou a uchováme v teple (zabalené do alobalu).
Krok 4: Do výpeku dáme orestovat nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
Krok 5: Přidáme očištěné papriky nakrájené na kostičky nebo proužky a mletou papriku. Promícháme a zmírníme stupeň tepla.
Krok 6: Přidáme nakrájená rajčata a protlak, dle kyselosti i cukr. Zalijeme trochu vývarem a necháme dusit.
Krok 7: Postupně přiléváme vývar a dusíme, až zelenina bude úplně měkká.
Krok 8: Pokud máme jinou část masa než panenku, necháme dusit se zeleninou do změknutí.
Krok 9: Podle potřeby ještě osolíme nebo opepříme.
Krok 10: Podáváme nejlépe s rýží, chutná i s bramborem nebo těstovinami.
Zveřejněno 23. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové plátky v cikánské omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WxLJ
Moje poznámka
Vepřové plátky v cikánské omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WxLJ
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 8 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 12 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 14 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 14 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 15 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 15 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 16 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 16 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
špek,
cibule,
česnek,
paprika čerstvá bílá,
paprika čerstvá červená,
chilli,
koření paprika maďarská,
rajče,
protlak rajčatový,
cukr,
vývar masový
Komentáře (9)
Měj hezký večer.