Fazolové lusky na kyselo
Fazolky můžeme připravit na hodně způsobů, avšak nejoblíbenější je z nich smetanová omáčka. Sterilované okurky dodají kyselost, zároveň můžeme trochu přisladit a osolit. Spolu s vařeným bramborem a vejcem připravíte chutný bezmasý oběd.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 844 kJ / 680 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,67 g |
| Tuky | 33,92 g |
| Vláknina | 25,10 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 170 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 57,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazolky nakrájíme a zalijeme vodou jen tak, aby byly ponořené. Osolíme a uvaříme doměkka. Po uvaření je scedíme (vývar uchováme) a dáme do studené vody. Po ochlazení je scedíme a necháme okapat.
Krok 2: Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhané okurky a koření. Vše pár minut podusíme a vsypeme lžičku cukru. Po rozpuštění cukru přidáme mouku a po zarestování zalijeme vývarem z fazolek.
Krok 3: Zředíme mlékem a vaříme do hustší omáčky, asi 10-15 minut. Poté ji ponorným mixérem (bez koření a bobkového listu) rozmixujeme dohladka. Vrátíme okapané fazolky a společně pár minut povaříme.
Krok 4: Nakonec vlijeme smetanu, omáčku dochutíme solí a pepřem. Je-li málo kyselá, ochutíme lákem z okurek. Podáváme s bramborami a vařeným, nebo jinak upraveným, vejcem.
Zveřejněno 18. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolové lusky na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJvm
Moje poznámka
Fazolové lusky na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJvm
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 4 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 7 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 7 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 9 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 10 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 11 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 11 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 12 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 13 hodinami
Suroviny:
fazolky zelené,
okurky sterilované,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
smetana,
mléko,
fazolky zelené,
koření nové koření,
bobkový list,
cukr,
sůl,
pepř
Komentáře (9)