Houbová paštika s mandlemi
Houbaření je náš národní sport. A co můžeme připravit z nasbíraných úlovků? Třeba lahodnou paštiku. Mix hub doplní jak slanina, tak i česnek, smetana a křupavé mandle. Hotovou paštiku stačí rozmixovat a s máslem nechat před podáváním vychladit.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 552 kJ / 1 566 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,92 g |
| Tuky | 139,50 g |
| Vláknina | 33,43 g |
| Cholesterol | 284 mg |
| Sodík | 1,37 g |
| Sůl | 3,30 g |
| Sacharidy | 30,48 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová paštika s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADqg1
Moje poznámka
Houbová paštika s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADqg1
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 4 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 4 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 4 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 8 hodinami
Suroviny:
houby čerstvé,
žampióny,
houby sušené,
česnek,
máslo,
slanina anglická,
smetana ke šlehání,
víno bílé,
mandle,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
kmín celý,
tymián,
mandle,
máslo
Komentáře (6)
Většinou mám jen směs čerstvých. Je v tom nějaký problém?