Vepřová paštika
Vepřovou paštiku můžeme podávat ke svačině, večeři i jako předkrm. Výborně chutná s domácím pečivem. Připravíme ji z pečeného vepřového boku a jater, které pomeleme, dochutíme česnekem a muškátovým oříškem, naplníme do sklenic a sterilujeme.
Suroviny pro 13 porcí
10-14 skleniček
13porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 885 kJ / 6 904 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 341,66 g |
Tuky | 609,08 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 2,41 g |
Sodík | 1,40 g |
Sůl | 2,54 g |
Sacharidy | 13,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme a dáme do trouby péct na 30 minut.
Krok 2: Po vychladnutí maso pomeleme na masovém mlýnku i s kuřecími játry. Promícháme, přidáme oloupaný a nastrouhaný česnek a pár lžic výpeku z masa. Dochutíme solí.
Krok 3: Směsí naplníme do skleniček, vložíme je do hrnce a sterilizujeme 2 hodiny na mírném ohni.
Zveřejněno 24. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYZGN
Moje poznámka
Vepřová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYZGN
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 4 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 5 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno 19. 10. 2025 15:32:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 2 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 3 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 4 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 4 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 4 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 5 hodinami
Domácí šunka z králičího masa
Romanesku před 5 hodinami
Kuře na paprice
Kajkajak před 5 hodinami
Tažený štrúdl
Majkaa před 5 hodinami
Suroviny:
bok vepřový bez kosti,
játra kuřecí,
česnek,
sůl,
ořech muškátový
Komentáře (6)