PEPITY (pepřové pivní tyčky)

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 5 názorů

Suroviny

100 g piva
100 g celozrnné pšeničné mouky
80-90 g hladké mouky
30 g oleje
rovná lžička soli
1/4 lžičky mletého pepře
5-6 g čerstvého droždí
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozmícháme v pivu, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Necháme ho 30 minut odpočinout, pak prohněteme, vyválíme na malý obdélník, posypeme sezamem a ten trochu do povrchu zaválíme.

  2. Nožem nebo kolečkem na pizzu nakrájíme tyčky, při přenášení na plech s pečícím papírem nebo fólií je natáhneme na délku plechu a necháme dokynout, než se nahřeje trouba.

  3. Upečeme ve vyhřáté troubě do křupava (200°C asi 15 -18 minut).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 46 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: PEPITY (pepřové pivní tyčky)

Tématické fráze: tycky k pivu pivní tyčky pivnitycky tyckyk pivu chutovky k pivu pizza tycky nejlepší tyčky k pivu tyčky k pivu recept