Pikantní bůček sous - vide
Příprava sous - vide není tak složitá, jak se zdá. Pokud máte rádi šťavnaté maso plné chuti, zkuste touto metodou třeba vepřový bůček. Měkké maso, opečené na barvu s křupavou kůrčičkou a sladce pálivou omáčkou je skvělá volba na víkendové mlsání.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 194 kJ / 2 675 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 309,57 g |
| Tuky | 100,88 g |
| Vláknina | 18,76 g |
| Cholesterol | 530 mg |
| Sodík | 5,18 g |
| Sůl | 11,75 g |
| Sacharidy | 128,47 g |
Postup přípravy
Papričky nasekáme nahrubo, česnek pokrájíme na tenké plátky, cibuli nakrájíme na kousky. Krok 2: V misce smícháme med, sójovou omáčku. Přihodíme papričky, cibuli i česnek. Ve vzniklé marinádě obalíme maso. Opepříme. Krok 3: Připravené maso vložíme do vakuovacího sáčku, odsajeme vzduch, zatavíme. V tomto stavu můžeme připravené maso skladovat v chladničce i více jak 3 dny. Krok 4: Pokud chceme pokračovat, rozehřejeme sous - vide lázeň na 75 °C. Vložíme sáček s masem a necháme přístroj pracovat 16 hodin. Krok 5: Po této době bude maso měkké a šťavnaté, cibule i česnek pevné na skus. Můžeme bez otevření sáčku opět skladovat víc než týden v chladničce. Krok 6: Před pokračováním v receptu necháme maso v sáčku ohřát opět na teplotu přes 50 °C. Sáček otevřeme, šťávu slijeme, ohřejeme, dochutíme rybí, chilli a ústřicovou omáčkou. Můžeme nechat i zredukovat a zahustit škrobem namočeným ve vodě. Krok 7: Kostky masa můžeme i s cibulí nechat zkaramelizovat na povrchu v nepřilnavé pánvi. Při slavnostnější příležitosti je můžeme napíchnout jako špíz a krátce opéct na barvu. Krok 8: Podáváme nejlépe s rýží a trochou dochucené šťávy z masa.
Zveřejněno 17. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní bůček sous - vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PlL
Moje poznámka
Pikantní bůček sous - vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PlL
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 7 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 13 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 2 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 2 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 2 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 3 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 3 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 6 hodinami
Suroviny:
kost,
cibule,
česnek,
omáčka sojová,
med,
chilli paprika čerstvá,
pepř mletý,
omáčka rybí,
ústřicová omáčka,
omáčka chilli,
škrob,
voda
Komentáře (8)
Dělám takhle trhané maso, Zavákuované pomalím 10 hodin ,na Light. Pak vidličkami roztrhám.
PH plně nahradí sous - vide