Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
Pochutnejte si na lahodném pečeném rolovaném bůčku, který je dokonale ochucený a upečený do křupava. Společně s jemně dušenou kapustou vytváří soulad chutí, která potěší každého milovníka české kuchyně.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 151 kJ / 2 904 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 92,23 g | 
| Tuky | 254,31 g | 
| Vláknina | 28,24 g | 
| Cholesterol | 323 mg | 
| Sodík | 2,05 g | 
| Sůl | 4,52 g | 
| Sacharidy | 52,70 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Bůček zbavíme kůže, případných kostí a chrupavek (dáme rovnou na vývar). Bůček nařízneme a rozbalíme na plát, ten naklepeme přes fólii. Poté plát bůčku z obou stran osolíme, opepříme a posypeme paprikou.
	Krok 2: Koření vmasírujeme do masa a plát z delší strany pevně stočíme a svážerme kuchyňským provázkem. Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli, česnek, na to bůček, mírně podlijeme a přiklopené dáme do vyhřáté trouby na 180 °C péct cca 35 minut. Poté odkryté dopečeme na 200 °C.
	Krok 3: Kapustu dobře očištěnou, zbavenou vrchních listů (použité na závitky) a košťálu nakrájíme na tenké nudličky. Dáme do rendlíku, přidáme špetku kmínu, osolíme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a odkryté vaříme do změknutí.
	Krok 4: Zatím na malé pánvičce na lžičce sádla dáme osmahnout slaninu, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova. Spolu s prolisovaným česnekem přidáme ke kapustě (voda by měla být téměř vyvařená). Dle potřeby můžeme lehce poprášit moukou a povařit, nebo udělat trošku máslové jíšky.
	Krok 5: Podáváme bůček s kapustou, novými bramborami, bramborovými nebo jinými knedlíky dle chuti.
Zveřejněno 29. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Zp5
Moje poznámka
					
				
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Zp5
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 4 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 6 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 7 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 8 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Suroviny:
						
							bůček bez kosti, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							kapusta, 
						
						
							kmín mletý, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							slanina uzená, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							voda
						
					
	
			
	
	
Komentáře (2)