Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
Pochutnejte si na lahodném pečeném rolovaném bůčku, který je dokonale ochucený a upečený do křupava. Společně s jemně dušenou kapustou vytváří soulad chutí, která potěší každého milovníka české kuchyně.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 151 kJ / 2 904 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,23 g |
| Tuky | 254,31 g |
| Vláknina | 28,24 g |
| Cholesterol | 323 mg |
| Sodík | 2,05 g |
| Sůl | 4,52 g |
| Sacharidy | 52,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček zbavíme kůže, případných kostí a chrupavek (dáme rovnou na vývar). Bůček nařízneme a rozbalíme na plát, ten naklepeme přes fólii. Poté plát bůčku z obou stran osolíme, opepříme a posypeme paprikou.
Krok 2: Koření vmasírujeme do masa a plát z delší strany pevně stočíme a svážerme kuchyňským provázkem. Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli, česnek, na to bůček, mírně podlijeme a přiklopené dáme do vyhřáté trouby na 180 °C péct cca 35 minut. Poté odkryté dopečeme na 200 °C.
Krok 3: Kapustu dobře očištěnou, zbavenou vrchních listů (použité na závitky) a košťálu nakrájíme na tenké nudličky. Dáme do rendlíku, přidáme špetku kmínu, osolíme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a odkryté vaříme do změknutí.
Krok 4: Zatím na malé pánvičce na lžičce sádla dáme osmahnout slaninu, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova. Spolu s prolisovaným česnekem přidáme ke kapustě (voda by měla být téměř vyvařená). Dle potřeby můžeme lehce poprášit moukou a povařit, nebo udělat trošku máslové jíšky.
Krok 5: Podáváme bůček s kapustou, novými bramborami, bramborovými nebo jinými knedlíky dle chuti.
Zveřejněno 29. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Zp5
Moje poznámka
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Zp5
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 22 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 24 minutami
Domácí chleba
Samjda před 39 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 4 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 11 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 13 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 13 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 13 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 14 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 15 hodinami
Suroviny:
bůček bez kosti,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
cibule,
česnek,
kapusta,
kmín mletý,
sádlo,
slanina uzená,
cibule,
česnek,
voda
Komentáře (2)