Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koprová omáčka z mléka

Vyzkoušejte tuto jednoduchou koprovou omáčku. Na přípravu stačí pár surovin, omáčku doladíte dle své chuti cukrem a octem. Výborná je s houskovým knedlíkem a vařeným vejcem nebo plátkem hovězího masa.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 734 kJ /
1 371 kcal
Bílkoviny40,24 g
Tuky73,40 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 239 mg
Sodík 3,60 g
Sůl9,00 g
Sacharidy136,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci necháme rozpustit máslo, které zaprášíme moukou a za častého míchání usmažíme světlou jíšku. Krok 2: K jíšce za stálého míchání přilijeme mléko, dobře rozmícháme, přivedeme k varu, přidáme sůl, cukr a necháme cca 15 minut provařit, ke konci vaření přidáme jemně nasekaný kopr a po lžičkách dle vlastní chuti ocet. Krok 3: Podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborem, vařeným vejcem dle vlastní chuti nebo plátkem vařeného hovězího masa.

TIP: Jak uvařit koprovou omáčku

Zveřejněno 13. 6. 2018

Poznámka autora recepty73

Koprovou omáčku dochucujeme cukrem a octem dle vlastní chuti, my rádi výraznější sladkokyselou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koprová omáčka z mléka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wDJr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koprová omáčka z mléka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wDJr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Všem chutnala.

Přesně tak ji dělávám také, ale přidávám 1 bobkový list. S koprem už nevařím. Jen toho octa méně, nejmenší vnoučata to nemusí. Ale i tak je to mňamka.

Jelikož manžel touží po koprovce a kopr už nám roste, vyzkouším tuto, v životě jsem ji ještě nedělala, zatím je to stále parketa našich babiček :-D<3 ale na tuto si troufnu <3

:-)<3:yes::yes: mám ráda koprovku a klidně i z mléka je lehčí a stravitelnější , dělávám z mléka i smetanovou. :-K

Báječná koprovka pro ty, co zrovna nemají k dispozici smetanu. Rychle uvařená, lehká a pochutná si celá rodina. Recept je vhodný i pro úplné začátečníky. Těm doporučuji dochucovat postupně po troškách a ochutnávat. Vařila jsem dnes na oběd, s bramborem a vařeným vejcem. Kopr mám čerstvý ze zahrádky, vysévám ho průběžně. Přidávám foto a 5 hvězdiček. :-K

Vynikající, lehká

Simona Skolakova: ...děkuji:-K ...mám radost, že chutnala:-K:-K:-K

Dnes jsem si vybrala tento recept,musím říci,že koprovka je rychle uvařená:yes: a moc nám všem chutnala.díky:-K

Tématické fráze:
koprovka z mléka, koprová omáčka, koprová omáčka s mlékem, koprová omáčka videorecept, koprová omáčka recept, omáčka z mléka, koprová omáčka s s mlékem, rychlá koprovka, top recepty koprová omáčka, koprová omáčka na mliku, koprova omáčka z, videorecept na koprovou omáčku, koprova z mleka, jednoduchá koprovka, koprova omacka bez smetany, koprová omáčka top recepty, rychlá koprová omáčka, korpova omacka z mléka, korpova omacka z z mléka, koprovka s mlikem

Suroviny:
máslo, mouka hladká, sůl, ocet, cukr krupice, kopr čerstvý, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu