Pečený bůček s ovocnou salsou
Dobře upečený bůček je lahodné jídlo. Je šťavnatý, měkký, s křupavou a zlatavou kůží. Pivní směs mu dodá ještě lepší chuť. Plátky bůčku podáváme se sladkou kořeněnou salsou z ovoce a bílého vína.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 183 kJ / 2 912 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,68 g |
| Tuky | 217,53 g |
| Vláknina | 18,77 g |
| Cholesterol | 348 mg |
| Sodík | 2,61 g |
| Sůl | 6,80 g |
| Sacharidy | 102,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový bok opláchneme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a osolíme. Přidáme bobkový list, celý pepř a nové koření. Vaříme, pak vývar zredukujeme, maso i koření vyjmeme.
Krok 2: Do zbylého vývaru (asi 100 ml) vlijeme pivo, worcesterovou a sójovou omáčku. Přidáme med, kečup, prolisovaný česnek, jednu oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, trochu mletého pepře, podle chuti chilli omáčku a sůl.
Krok 3: Plátky masa rozložíme do pekáče, zalijeme pivní směsí, vložíme do předehřáté trouby a za častého přelévání výpekem upečeme.
Krok 4: Mezitím v pánvi rozehřejeme lžíci másla a zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené jablko, hrušku a pomerančovou kůru. Podlijeme vínem a podusíme. Dochutíme solí, cukrem a limetkovou šťávou. Okořeníme špetkou mletého pepře, zázvoru a skořice. Přebytečnou tekutinu vyvaříme.
Krok 5: Nakonec upečený bůček rozdělíme na talíře, doplníme ovocnou salsou a podáváme ozdobené snítkou bylinek a s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 1. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený bůček s ovocnou salsou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2Ow3
Moje poznámka
Pečený bůček s ovocnou salsou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2Ow3
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 21 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 22 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno 6. 12. 2025 16:10:24
Pomazánky na jednohubky
Přidáno 6. 12. 2025 16:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejjednodušší kokosky
aninah před 6 minutami
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
Dede. před 43 minutami
Linecké cukroví
Karolinkaaa před 1 hodinou
Jablečné řezy s pudinkem
Antusa před 1 hodinou
Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Halušky s brynzou pro Dášenku
konadra před 2 hodinami
Kuře s bílou paprikou v medově hořčičné šťávě
LucikG před 3 hodinami
Špagety aglio e olio
DavikEvik před 3 hodinami
Pečené maso
Anytram před 4 hodinami
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 4 hodinami
Suroviny:
bok vepřový bez kosti,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř celý,
pivo světlé,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
med,
kečup ostrý,
česnek,
cibule,
pepř mletý,
omáčka chilli,
sůl,
máslo,
cibule,
jablko,
hruška,
kůra pomerančová kandovaná,
víno bílé,
sůl,
cukr,
limetka,
pepř mletý,
zázvor,
skořice,
bylinky
Komentáře (1)