Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou

Netradiční kombinace květáku a červené čočky v této polévce je opravdu skvělá. Polévka je vydatná, jemná díky smetaně a skvěle vás zasytí. Pomerančová šťáva a kari dávají polévce jedinečnou chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme lžíci másla a květák s mrkví krátce opečeme. Zaprášíme lžičkou kari koření, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Přivedeme k varu a povaříme asi 20 minut. Krok 2: Červenou čočku důkladně promyjeme, vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme asi 7 minut doměkka. Krok 3: Šunku nakrájíme na nudličky. Krok 4: Jakmile mrkev i květák změknou, přidáme šťávu z pomeranče a polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 5: Nakonec do polévky vmícháme uvařenou čočku, smetanu a podle chuti přisolíme. Krok 6: Před podáváním doplníme šunkou a nasekanou petrželkou.

TIP: 7 zimních polévek na zahřátí

Zveřejněno 20. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68mkl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68mkl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, šunka, mrkev, čočka červená, smetana na vaření, máslo, pomeranče, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, koření kari, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu