Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cottage pizza s celozrnnou moukou

Rychlá a zdravější varianta pizzy existuje. Těsto z cottage sýru a celozrnné mouky je vláčné a díky kypřicímu prášku hotové za pár minut. Tahle rychlovka je důkazem, že skvělá pizza nemusí kynout celé hodiny. Skvělá volba na lehký oběd i večeři.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cottage a vejce rozmixujeme dohladka. Krok 2: V míse smícháme mouku, kypřicí prášek a sůl. Přidáme rozmixovanou hmotu, olej a vypracujeme těsto. Začínáme s menším množstvím mouky a postupně přidáváme, jelikož každý cottage má trochu jinou hustotu. Výsledné těsto je měkčí a trochu lepivé. Krok 3: Rozdělíme těsto na 2 části a každou vytvarujeme na pečicím papíru do tvaru pizzy. Potřeme rajčatovou omáčkou a dozdobíme podle chuti, například strouhanou mozzarellou a oreganem. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C asi 10 minut, dokud není těsto propečené a sýr krásně rozpuštěný. Pro lepší výsledek necháme nahřát v troubě také plech, na kterém se pizza bude péct. Krok 5: Upečenou pizzu servírujeme například s čerstvou rukolou, šunkou, burattou a cherry rajčátky. Pro výraznější chuť můžeme přidat chilli vločky a pár kapek olivového oleje.

TIP: Co dát na pizzu

Zveřejněno 9. 5. 2025

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYXM6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYXM6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sýr cottage, mouka celozrnna pšeničná, vejce, olej olivový, kypřící prášek do pečiva, sůl, omáčka rajčatová, sýr tvrdý, bylinky, rukola, šunka, rajče cherry, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu