Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Vepřové plátky v pikantní zeleninové omáčce s žampiony a smetanou nabízejí plnou chuť, která spojuje jemnost masa s výrazností koření a bylinek. Skvělé jídlo pro ty, kteří hledají něco sytého, aromatického a přitom dokonale vyváženého.
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové plátky na okrajích několikrát nařízneme a poté naklepeme. Plátky osolíme, opepříme z obou stran a poprášíme solamylem.
Krok 2: V rozehřáté hluboké pánvi (nebo rendlíku) na 40 g sádla opečeme dozlatova z obou stran a vyndáme na talíř.
Krok 3: Mezitím očistíme papriky a nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme a oloupeme. Malé žampiony očistíme a nakrájíme na poloviny.
Krok 4: Do výpeku přidáme zbylé sádlo a zpěníme cibuli. Poté přidáme papriky, žampiony a rajčata, zarestujeme s pastami, podlijeme cca 100 ml vody a krátce podusíme.
Krok 5: Vrátíme plátky masa a společně za občasného podlití dusíme než budou papriky na skus.
Krok 6: Přidáme bylinky, 1 lžíci worcesteru, dle chuti dosolíme nebo podle kyselosti rajčat doladíme maličko cukrem.
Krok 7: Nakonec zahustíme lžičkou solamylu rozmíchanou ve 2 lžících vody a zjemníme 20 g smetany do kávy.
Krok 8: Promícháme, odstavíme a ihned podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíky.
Zveřejněno 13. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNr3W
Moje poznámka
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNr3W
Nejnovější recepty
Drážďanská štóla
Přidáno před 29 minutami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Focaccia bez hnětení
Přidáno před 18 hodinami
Hrníčkové řezy s vanilkovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Nakládaný zrající sýr
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 1 hodinou
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 7 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 7 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 7 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 9 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 10 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 11 hodinami
Suroviny:
kost,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
škrob,
sádlo,
cibule,
paprika čerstvá bílá,
kapie,
rajče,
žampióny,
pasta rajčatová,
čerstvé bylinky,
cukr,
omáčka worcesterová,
smetana
Komentáře (1)