Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová polévka s fazolemi a koprem

Sytá polévka se zajímavou příchutí kopru na vás čeká v tomto receptu. Zeleninový základ rozmixovaný v hladký krém je zjemněný smetanou. Rychlou a jednoduchou přípravu umožní použití konzervovaných luštěnin.

Hodnocení receptu je 4,3 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 805 kJ /
670 kcal
Bílkoviny10,22 g
Tuky51,42 g
Vláknina18,48 g
Cholesterol 61 mg
Sodík 878 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy36,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme na kousky slaninu, cuketu, cibuli, brambor a česnek. V hrnci rozehřejeme slaninu a máslo. Přidáme cibuli, česnek, koření a restujeme, dokud cibule nezesklovatí. Krok 2: Přisypeme cuketu, brambor a dvě minuty restujeme. Zalijeme vývarem, vhodíme libeček a vaříme doměkka asi 12 minut. Krok 3: Vyjmeme koření. Polévku rozmixujeme dohladka. Krok 4: Do polévky přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a vaříme dalších asi 5-7 minut. Krok 5: Před koncem vaření vložíme propláchnuté fazole a smetanu. Polévku dochutíme koprem, pepřem a solí.

TIP: Jak na to aby nás luštěniny nenadýmaly

Zveřejněno 14. 9. 2023

Poznámka autorky mika59

Do polévky můžeme dát místo sladké smetany zakysanou a dochutit lehce do sladko kysela. Taky je dobrá s kapkou octa a špetkou cukru. Základní verzi upravíte dle vlastní chuti. Já nechala jen se sladkou smetanou. Podle toho jak máte rádi hustotu polévky upravte množství vývaru a fazolí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6lGz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6lGz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborná, zařadím do jídelníčku

weitd: Děkuji za zprávu a vyzkoušení.😉

Vyborna syta polévka! Místo fazoli jsem použila cizrnu a i tak je super, doporucuji 🙂👏🏼<3

Vyborna syta polévka! Místo fazoli jsem použila cizrnu a i tak je super, doporucuji 🙂👏🏼<3

Výborná. Nedávala jsem smetanu a i tak byla skvělá. Díky za báječný tip!

bmwbmw1: Děkuji:-K:-K

skvělé<3

Dobrý nápad, jak zpracovat nadbytek cuket. Cuketovou polévku jsem prozatím nevařila, ale určitě brzy zkusím.

Vlasti80: Děkuji:-K:-K:-K

je dobrá !!!

Miladko,díky za recept,líbí se mi:-8:-K

Úžasné! <3

Suroviny:
cuketa, mrkev, cibule, brambory, česnek, slanina, máslo, vývar zeleninový, fazole ve slaném nálevu, koření nové koření, bobkový list, kurkuma, libeček, sůl, pepř mletý, smetana ke šlehání, kopr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu