Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnové kari s kokosovým mlékem

Karí patří mezi oblíbené pokrmy z indické kuchyně. I u nás zdomácnělo. Bezmasé, avšak výživné, kari můžeme připravit z cizrny, rajčat a kokosového mléka. Skvěle jej dochutí směs aromatického a pro kari typického koření.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na ghí nebo oleji krátce osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme 1 lžičku rozdrceného římského kmínu, 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku Garam masaly a krátce osmažíme. Krok 2: Přidáme plechovku sterilovaných rajčat a dusíme asi 15 minut. Po uvedené době přidáme kokosové mléko a dusíme ještě asi 10 minut. Potom přidáme scezenou plechovku cizrny, osolíme, dochutíme třtinovým cukrem, špetkou mleté skořice a prohřejeme. Krok 3: Podáváme s rýží basmati.

TIP: Jak uvařit rýži basmati

Zveřejněno 23. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Cizrnové kari s kokosovým mlékem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0REXL

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Cizrnové kari s kokosovým mlékem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0REXL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cizrna sterilovaná, rajče loupané, ghee, římský kmín mletý, kurkuma, koření garam masala, cibule, mléko kokosové, skořice mletá, sůl, cukr třtinový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu