Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodné bramborové knedlíky,plněné houbovou směsí

Jemné bramborové těsto ukrývá voňavou houbovou směs s kousky špeku a cibulky, které společně tvoří sytý a chuťově bohatý pokrm. Potěší každého milovníka tradiční české kuchyně, a díky jednoduché přípravě ho zvládne připravit opravdu každý.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 004 kJ /
3 347 kcal
Bílkoviny68,30 g
Tuky186,92 g
Vláknina37,70 g
Cholesterol 658 mg
Sodík 3,47 g
Sůl8,42 g
Sacharidy332,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme najemno na struhadle přímo na vál posypaný moukou nebo krupicí, aby se těsto nelepilo a lépe se s ním pracovalo. Krok 2: Brambory lehce osolíme, mouku smícháme s krupicí a rovnoměrně ji nasypeme na nastrouhané brambory. Přidáme vejce a vše důkladně zpracujeme do hladkého, jemného a nelepivého těsta. Krok 3: Uzený špek i anglickou slaninu nakrájíme na menší kousky a opečeme na pánvi dozlatova. Jakmile pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájené houby, osolíme a za stálého míchání restujeme, dokud se neodpaří většina šťávy. Poté ji necháme vychladnout, aby se dala snadno plnit do těsta. Krok 4: Na tu samou pánvičku přilijeme trochu oleje a přidáme na proužky nakrájenou cibuli. Pomalu ji restujeme dozlatova. Krok 5: Z těsta vyválíme dlouhý váleček, který rozkrájíme na stejné díly. Na pomoučeném vále z každého kousku vytvarujeme placku dlaní, doprostřed vložíme vychladlou houbovou směs a pečlivě uzavřeme do tvaru kulatého knedlíku. Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15–20 minut, podle jejich velikosti, dokud nevyplavou a nejsou na dotek pevné. Krok 6: Uvařené knedlíky rovnou servírujeme posypané restovanou cibulkou.

TIP: Proč loupat čerstvé houby

Zveřejněno 7. 8. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Z tohoto množství jsem udělala 12 knedlíků a jako příloha je dobré kyselé zelí, nebo špenát, ale mohou se jíst i bez přílohy.

Recept je mojí variací.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahodné bramborové knedlíky,plněné houbovou směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5R5K

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahodné bramborové knedlíky,plněné houbovou směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5R5K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tento recept je naprosto skvělý! Knedlíky jsou krásně vláčné, houbová náplň s cibulkou a špekem dodává výjimečnou chuť.

tak sem dnes delal knedliky sem siceudelal s prasku ale supr

Teda...ja by som sa k vám hneď nanominovala...milujem zemiakové knedlíky a huby tiež...+

bibi, teda vy si žijete...asi budu muset zajet náhodou okolo na návštěvu ;-):-D:yes:+2

Teda Bibi,to musí být mňamka:-p:yes:+1

Tématické fráze:
bramborové knedlíky plněné houbami, knedlíky plněné houbami, bramborové knedlíky s houbami, plněné bramborové knedlíky s houbami, houbová směs na bramboráky, plněné bramborové knedlíky houbami, plnene knedliky s houbami, plněné knedlíky houbami, bramborový knedlík s houbami, plněné bramborové knedlíky s krupicí, bramborové knedlíky s náplní, plněne bramborove knedliky, bramborové knedlíky s krupicí, bramborove knedliky s houbama, plněné bramborové knedlíky s houbama, plnene bramborove knedliky spek, knedliky plnene houbama, plnĕne knedliky, houby s bramborovým knedlíkem, recept na houbovou pizzu

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, krupice, vejce, sůl, houby lesní, špek uzený, slanina anglická, cibule, sůl, cibule, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu