Domácí bramborové gnocchi
Recept na domácí bramborové gnocchi pochází přímo z italských stránek o vaření. Díky radám a přesnému postupu se vám domácí gnocchi povedou určitě hned napoprvé. Budete mít tak vždy po ruce recept na tuto, i u dětí, oblíbenou přílohu.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 253 kJ / 1 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,18 g |
Tuky | 14,56 g |
Vláknina | 31,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 162 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 381,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce.
Krok 2: Ještě horké je oloupeme a propasírujeme do mouky, osolíme, přidáme rozšlehané vejce a zlehka prohněteme těsto. Opravdu jen zlehka, žádné velké a dlouhé hnětení. Těsto má být pevné, ale měkké.
Krok 3: Z částí těsta vyválíme na desce prameny asi 2 cm silné, které nařežeme na kousky. Jednotlivé kousky pak zakulatíme o hroty vidličky, která v nich zároveň zanechá charakteristické rýhy. Hotové odkládáme na vál, posypaný hrubou moukou. Několik kousků můžeme zkusit uvařit - pokud by se rozvářely, je třeba přidat trochu mouky.
Krok 4: Všechny gnocchi uvaříme v dostatečně velkém hrnci s osolenou vodou, když vyplavou na povrch, jsou hotové.
Zveřejněno 16. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí bramborové gnocchi
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWg3
Moje poznámka
Domácí bramborové gnocchi
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWg3
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 16 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 20 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 3 minutami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 3 minutami
Domácí kečup
Baruska. před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 12 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 12 hodinami
Krenex
dragomirac před 14 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 14 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 14 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 15 hodinami
Tématické fráze:
domáci gnocchi,
domácí gnocchi recept,
recept na domácí gnocchi,
bramborove gnocchi,
bramborové gnocchi recept,
bramborové noky,
bramborové gnocchi recepty,
domácí bramborové noky,
recept na domácí bramborové noky,
domácí gnochi,
recept na bramborové gnocchi,
domácí noky,
domácí bramborové noky recept,
gnočchi recept,
domácí gnoci,
gnochi recept,
recept na gnocchi,
domácí gnocci recept,
bramborové noky recept,
bramborové gnochi
Suroviny:
brambory,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
mouka hrubá
Komentáře (18)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Knedliky vs. noky
No, už chápu, proč se v "Pelíšky" fotřík nebyl štonc domluvit s dcééérou
Nevím jaká mouka se dává do noků ale do knedlíků zpravidla hrubá a do gnocchi jen výjimečně jiná (kukuřičná "krupice") než hladká (pšeničná)
Edit:
Vzpomněl jsem si, že paní casinová dělává noky na špeku, s vejci a k tomu hlávkový salát
No a ty dopředu vařené noky dělává z krupice