Lečo bez zavařování
Uvařte si plný hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici. Kdy jindy se totiž dostanete k polním paprikám a rajčatům, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Jako konzervant poslouží hořčice, tudíž není potřeba lečo zavařovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 885 kJ / 4 036 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,00 g |
Tuky | 272,40 g |
Vláknina | 100,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16,60 g |
Sůl | 41,00 g |
Sacharidy | 315,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata můžeme oloupat.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme do něj cibuli a papriky a orestujeme. Přikryjeme poklicí a podusíme, až pustí šťávu.
Krok 3: Přidáme rajčata a pokračujeme v dušení. Přidáme cukr a sůl a nakonec i hořčici. Dobře promícháme a necháme zredukovat na požadovanou hustotu.
Krok 4: Vroucí směs plníme do čistých sklenic, hrdla otřeme a sklenice zavíčkujeme čistými víčky. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zveřejněno 4. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo bez zavařování
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoEB
Moje poznámka
Lečo bez zavařování
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoEB
Nejnovější recepty
Mrkvová pomazánka s vajíčkem a sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Škvarková pomazánka s vajíčkem a okurkou
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánka z matjesů à la losos s koprem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí maso se sušenými rajčaty a brokolicí se smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno před 23 hodinami
Vláčný kávový koláč s hruškou
Přidáno 6. 9. 2025 21:50:27
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
Frana74 před 8 hodinami
Znojemský vepřový závitek
Sahula před 8 hodinami
Kachní játra v sýrovo-česnekovém těstíčku
Sahula před 8 hodinami
Křidélka v česnekovém těstíčku
Sahula před 8 hodinami
Křidélka v pivním těstíčku s nivou
Sahula před 8 hodinami
Žampiony v sýrovo-pivním těstíčku
Sahula před 8 hodinami
Hruškové muffiny Zdeňka Pohlreicha
Meruzalka před 9 hodinami
Domácí nepečený medovník
Eva_H před 10 hodinami
Rychlé cuketové zelí
Marta262 před 10 hodinami
Kuřecí rarášky
Sahula před 10 hodinami
Tématické fráze:
lečo na zimu,
zavařujeme lečo,
recept na zeleninové lečo do sklenic,
domácí lečo zavařování,
lečo,
jak zavařit lečo,
zeleninové lečo zavařování,
zavarovani leca do sklenic,
lečo do sklenic,
zeleninové lečo bez zavařování,
zavařování leča v troubě,
leco s horcici,
jak se dela leco,
jak se zavařuje lečo,
lečo na zavaření,
recept na vyborne leco,
zavařování zeleninové lečo,
jak zamrazit lečo,
zaváření leča,
zeleninové lečo na zimu
Suroviny:
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
olej,
hořčice plnotučná,
sůl,
cukr krystal
Komentáře (182)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0