Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami

Žampiony i kuřecí prsa mají jemnou chuť a o to více se s nimi dá v kuchyni čarovat. Spojte je se smetanou a připravte si houbovou omáčku, která bude mít příjemnou chuť a skvěle se hodí k domácím knedlíkům.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 790 kJ /
1 145 kcal
Bílkoviny81,77 g
Tuky82,59 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 391 mg
Sodík 246 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy13,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na menší kousky nebo na nudličky. Osolíme je, posypeme kořením a restujeme na rozehřátém oleji doměkka zhruba 6 až 8 minut, podle velikosti kousků. Krok 2: Žampiony očistíme a hlavičky nakrájíme na plátky. Krok 3: Na rozehřátém másle žampiony pomalu restujeme asi 5 minut, poté je podlijeme vodou, přidáme sůl i kmín a dusíme do změknutí. Krok 4: Ve smetaně rozmícháme mouku a pokrm zahustíme. Za stálého míchání důkladně pozvolna provaříme a odstavíme. Hustotu omáčky případně v průběhu varu upravíme přidáním vody. Krok 5: Na talíř nalijeme hustou omáčku a posypeme orestovanými masovými nudličkami. Krok 6: Nejvhodnější přílohou jsou knedlíky z bílého pečiva, ale mohou být i těstoviny.

TIP: Domácí houskové knedlíky

Zveřejněno 22. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qo42

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qo42

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

daninako: Jsem ráda, že Vám chutnalo.

Chuťově moc dobré, i ten knedlík mi k tomu nakonec pasoval, i když jsem si nejdřív nebyla jistá.

Omáčka jé opravdu extra hustá. Musel jsem trochu nasadit a pro zjemnění chutě nastrouhal Nivu. Jinak si ale nedovedu představit jako přílohu knedlík. U nás jednoznačně Bulgur nebo těstoviny.:yes:

jana vrtenova 22. 12. 2016 11:47
jdu t vyskoušet dam vědět:-K:-D:-8:-p

Pochutnala bych si:yes::yes:

Ráno ve 4 jsem psal komentář a asi jsem to zapomněl odeslat, ale bodík je přidělený, ještě, že to všechno ukazuje. Jídlo je super,já bych to mohl....:yes::yes::yes::yes:

Já bych prosila těstoviny a nebo jeden pečený brambor. Musí to být moc dobré:-p:yes:

prostě nádhera:yes::-D mňam:-p

vypadá to náramně krásně:yes::yes::-K

Krásné jídlo;-);-);-)

Tématické fráze:
žampiónová omáčka, žampionová omáčka s kuřecím masem, žampionová omáčka s kuřecím, žampionová omáčka k masu, houbová omáčka s kuřecím masem, kuřecí omáčka se žampiony, žampionová omáčka recept, žampionová omáčka s masem, šampijonova omačka, hustá žampionová omáčka s kuřecím masem, kuřecí žampionová omáčka, kuřecí maso s žampionovou omáčkou, kuřecí prsa v žampionove omáčce, kuře v žampionové omáčce, kuřecí s žampionovou omáčkou, smetanová omáčka s kuřecím masem a žampiony, kurecí prsa se žampionovou omackou, smetanovo zampionova omáčka, kuřecí prsa s žampionovou omáčkou, omáčka žampionová

Suroviny:
prsa kuřecí, žampióny, smetana ke šlehání, olej slunečnicový, máslo, mouka hladká, koření na kuře, kmín mletý, sůl, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu