

Hříbkovo-žampionová omáčka s domácím knedlíkem
Suroviny
- Na omáčku:
- Vepřová plec (množství podle strávníků)
- 150 g nakrájených čerstvých hříbků (můžou být i jiné houby)
- sterilované žampiony
- 1 cibule
- 250 ml 12% smetany
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- čerstvý libeček
- masox
- Na knedlíky:
- 500 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 1 rohlík
- 20 g kvasnic
- 150 ml vlažného mléka
Postup přípravy receptu
Omáčka:
Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku s česnekem, přidáme hříbky, na kostky na krájené vepřové maso, sůl, pepř, kmín, nasekaný libeček a osmahneme.Podlijeme vodou, přidáme žampiony a dusíme, dokud maso nezměkne.
Když je maso měkké, přidáme vodu, masox necháme povařit, do smetany rozmícháme polohrubou mouku, nalijeme do omáčky a ještě chvíli povaříme.
Knedlíky:
Z trochy vlažného mléka, 2 lžiček cukru a droždí si uděláme kvásek.Do mísy dáme mouku, nakrájený rohlík, vejce, mléko, přidáme kvásek, trochu soli a vypracujeme těsto, které necháme kynout cca 45 min. ( podle teploty)
Po vykynutí uděláme 2 knedlíky, které vaříme ve vroucí vodě cca 25 min.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hříbkovo-žampionová omáčka s domácím knedlíkem
-
nee vařím 25 minut cca ale píšu kraviny,pardon
-
dobrota
omáčku dělám velmi podobně - tedy bez česneku
knedlíky vypadají dobře - jenom prosím, opravdu vaříš ve vodě knedlíky 35 minut? zdá se mi to opravdu hodně i na vaření v páře.
-
-
Hezky připravená mňamina a knedlíček vypadá také moc dobře
+4
-
dělám jí také a rp mám i tady vložen
http://www.toprecepty.cz/recept/5276-smetanova-oma...