Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená kuřecí křídla se sýrovým dipem, bramborami a paprikou

Šťavnatá marinovaná kuřecí křídla s grilovanou zeleninou a pikantním dipem ze sýru s modrou plísní jsou skvělou volbou pro rodinnou večeři i posezení s přáteli. Křídla, zeleninu i brambory připravujeme v troubě současně, takže odpadá složité vaření.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mkab

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby odležení křídel v marinádě

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby odležení křídel v marinádě)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme dip. Do misky nakrájíme najemno sýr s modrou plísní, přidáme prolisovaný česnek, zakysanou smetanu, majonézu a worcesterovou omáčku. Osolíme a opepříme. Vymícháme hladký dip. Necháme odpočinout v lednici. Krok 2: V míse smícháme dvě lžíce olivového oleje, vinný ocet, uzenou papriku a sůl. Do vzniklé marinády vložíme kuřecí křídla, dobře promícháme a necháme chvíli odležet. Krok 3: Brambory důkladně omyjeme (nemusíme loupat, pokud jsou nové), nakrájíme na větší kusy, asi 3 cm. Papriky očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky jako brambory. Zeleninu důkladně promícháme se dvěma lžícemi olivového oleje, osolíme a opepříme. Krok 4: Zeleninu vložíme na hluboký plech. Marinovaná křídla poklademe na grilovací mřížku a položíme ji na plech se zeleninou. Obojí vložíme do trouby a pečeme 40 minut při teplotě 190 °C. Krok 5: Plech i s mřížkou vyjmeme z trouby. Do výpeku z křídel a šťávy ze zeleniny vložíme 2-3 snítky tymiánu. Kuřecí křídla sejmeme z mřížky, položíme přímo na zeleninu a vložíme zpět do trouby na 5 minut při stejné teplotě. Krok 6: Hotová křídla podáváme společně se sýrovým dipem, grilovanými bramborami a paprikou. Ozdobíme čerstvými bylinkami.

Zveřejněno 25. 9. 2025

Poznámka autora mkab

Inspirací mi byl recept Jamie Olivera z pořadu TV Paprika - Jamie Oliver - 5 středomořských ingrediencí.

Tipy a variace:

Je jedno jestli požijeme vinný ocet z bílého nebo červeného vína.

Do marinády můžeme přidat trochu citronové šťávy na svěží chuť.

Papriky můžeme kombinovat s cuketou nebo lilkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP7Gg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP7Gg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
křídla kuřecí, brambory, sýr s modrou plísní, paprika čerstvá červená, česnek, smetana zakysaná, majonéza, omáčka worcesterová, olej olivový, ocet, paprika sušená uzená, sůl, pepř mletý, tymián čerstvý, čerstvé bylinky

Přidat fotografie receptu