Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kostky na víně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mkab

Náročný

Doba přípravy 225 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 180 min bez doby marinování masa

225 min (45 min příprava + 180 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Aby si hovězí maso zachovalo svoji šťavnatost a na talíři se jen krásně rozpadalo, je třeba velice pečlivé a delší přípravy. Hovězí kostky den předem marinujeme v červeném víně a druhý den je pomalu dusíme. Pokrm tak získá opravdu silnou chuť.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 180 kJ /
3 389 kcal
Bílkoviny197,87 g
Tuky178,10 g
Vláknina20,54 g
Cholesterol 886 mg
Sodík 831 mg
Sůl1,82 g
Sacharidy131,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Mrkev oloupeme a nakrájíme na širší plátky. Maso nakrájíme na kostky o velikosti asi 2x2 cm. Krok 2: Z cibule, mrkve, pomerančové kůry, bobkového listu, kuliček pepře a červeného vína připravíme marinádu. Smícháme s masem a necháme do druhého dne uležet. Krok 3: Z marinády vyjmeme maso a všechny ingredience si připravíme zvlášť, budou se hodit. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Houby, petrželku a řapíkatý celer pokrájíme. Krok 4: Do misky vsypeme mouku, lehce osolíme a důkladně obalíme kostky masa. Krok 5: Na pánvi prudce osmahneme kostky masa na másle a olivovém oleji. Přidáme česnek, cibuli z marinády a krátce orestujeme. Přendáme do většího hrnce. Krok 6: Základ zalijeme marinádou z červeného vína a přidáme rajčatový protlak.Přidáme kostky masa, mrkev a pomerančovou kůru z marinády, houby (můžou být i žampiony). Krok 7: Přidáme sušené bylinky, zelené bylinky (petržel, řapíkatý celer) granulovaný hovězí vývar. Hovězí kostky na víně přikryjeme poklicí a 2,5-3 hodiny vaříme, dokud není maso měkké. Krok 8: Hovězí kostky na víně podáváme s oblíbenou přílohou.

TIP: Jak se připravuje tmavé maso na červeném víně?

Zveřejněno 24. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kostky na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkQ3A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kostky na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkQ3A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bobkový list, víno červené, kůra pomerančová, cibule, pepř černý, mrkev, mouka polohrubá, hovězí zadní, máslo, protlak rajčatový, houby, petrželka zelená, celer řapíkatý, bylinky sušené, bujón hovězí, olej olivový

Přidat fotografie receptu