Kandovaná dýně s příchutí pomeranče
Kandovanou dýni s pomerančovou příchutí si oblíbíte nejen jako voňavé sladké mlsání. Můžete ji použít také při pečení a přidáním do těsta ozvláštnit bábovku, biskupský chlebíček nebo kynuté briošky.
Suroviny pro 1 dávka
asi 300 g kandované dýně
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 148 kJ / 513 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,15 g |
| Tuky | 3,80 g |
| Vláknina | 40,35 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 28 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 87,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni očistíme a dužinu nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou tak, aby byla dýně ponořená. Přidáme šťávu z citronů. Zamícháme a necháme uležet aspoň 12 hodin.
Krok 2: Po zhruba 12 hodinách citronovou vodu slijeme a dýni necháme na sítu okapat. Okapanou dýni vsypeme do vhodné nádoby a přidáme šťávu ze dvou pomerančů a fruktózu (případně cukr). Promícháme a necháme opět uležet nejlépe 12 hodin.
Krok 3: Další den dáme dýni i s fruktózou a pomerančovou šťávou do hrnce a vaříme na mírném stupni asi 10-12 minut, až dýně zesklovatí. Scedíme ji a necháme pořádně okapat.
Krok 4: Okapanou dýni naskládáme do sušičky a sušíme 10-14 hodin, podle vzhledu a konzistence. Dýně by se měla lepit, ale být suchá.
Krok 5: Usušenou dýni nasypeme do misky a promícháme s fruktózou nebo krupicovým cukrem.
Zveřejněno 4. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kandovaná dýně s příchutí pomeranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MVqB
Moje poznámka
Kandovaná dýně s příchutí pomeranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MVqB
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 10 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 11 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 11 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 12 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 5 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 5 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 7 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 9 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 9 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 10 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 10 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 10 hodinami
Tématické fráze:
kandovaná dýně,
top recepty kandovaná dýně,
kandovaná dýně recept,
recepty z dýně,
susena kandovana dyne,
kandované dýně,
spracovani dyne,
sušená dýně s pomerančem,
recept na kandovanou dýní,
pomerančová sušená dýně,
recepty kandovanéz dýně zavařování,
obláčkový chléb recept,
sušená dýně s na pomerančích,
sušená dýně s pomeranč,
jak udělat kandovanou na dýni,
jak udelat kandovana dýně,
jak kandovat dýni,
domaci kandovana citr.kura,
kandována dýně obrázky,
pomerancova dýně
Suroviny:
dýně,
citron,
pomeranče,
fruktóza,
fruktóza
Komentáře (17)
Esi je pravda vše co píšete
No, můžete se mrknout, jak proslazuji já: https://www.toprecepty.cz/recept/39895-mostarda-ov...