Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové knedlíky a cuketové zelí

Cuketa je skvělá surovina, kterou lze připravit na spoustu způsobů. Vyzkoušejte cuketové knedlíky s cuketovým zelím. Je to velmi snadné a do hodiny máte vše hotovo. Na talíři můžete jídlo doplnit oblíbenou uzeninou a osmaženou cibulkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby vypocení cukety

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby vypocení cukety)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu na knedlíky oloupeme a odstraníme z ní semínka. Krok 2: Oloupanou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme hodinu na cedníku vykapat. Krok 3: Po hodině ještě vymačkáme zbytek tekutiny, přidáme vejce, krupici, mouku, škrob a kypřicí prášek do pečiva. Zamícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Krok 4: Z těsta tvoříme menší kuličky velikosti pingpongového míčku. Vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 7 minut. Poté vyjmeme, necháme okapat a okapané potřeme olejem. Krok 5: Poté připravíme zelí. Cuketu omyjeme, i se slupkou nastrouháme na hrubém struhadle a vymačkáme z ní trochu tekutiny. Krok 6: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Orestujeme ji na oleji, dokud nezesklovatí. Přidáme k ní cuketu, opepříme a přidáme kmín, osolíme a podusíme 15 minut. Krok 7: Zelí ochutíme octem a cukrem. Použijeme raději menší množství a podle chuti přidáváme další. Za občasného míchání dusíme doměkka a do vydušení přebytečné tekutiny. Krok 8: Podáváme s uzeninou a osmaženou cibulkou.

Zveřejněno 17. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ8A3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ8A3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-)<3:yes::yes: Recept i foto se mi líbí. :-K

To je super dvojité využití cukety. Hromada vlákniny v jednom chodu. 😊

Suroviny:
cuketa, mouka hrubá, krupice, škrob, vejce, kypřící prášek do pečiva, sůl, strouhanka, olej, cuketa, olej, cibule, sůl, pepř mletý, kmín celý, ocet, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu