Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený kupovaný prejt

Tradiční zabijačkové speciality se těší velké oblibě. Připravte si dnes podle tohoto receptu voňavý zapečený prejt. V kombinaci s bramborem a kysaným zelím máte o skvělou a poctivou večeři rychle postaráno.

Hodnocení receptu je 4,7 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alus.s

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme ji nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém orestujeme nakrájenou cibulku. Krok 3: Poté k cibulce přidáme pokrájený prejt nebo vymačkanou jitrnici, směs rozmělníme vidličkou a důkladně promícháme. Podle chuti můžeme dochutit solí, pepřem a majoránkou. Necháme krátce opéct, aby se chutě propojily. Krok 4: Opečený prejt přendáme do pekáčku a vložíme do rozpálené trouby na 180 °C a zapečeme dozlatova, zhruba 20 minut. Krok 5: Podáváme s bramborami a kysaným zelím.

TIP: Recepty z domácí zabijačky

Zveřejněno 4. 1. 2010

Poznámka autorky alus.s

Kdo nemá právě moc času na vaření, je to bleskovka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený kupovaný prejt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jyk2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený kupovaný prejt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jyk2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jednoduchý, ale fakt dobrý! Jasně, štíhlé linii zrovna neprospěje, ale jednou za čas stojí to za to.

Takových receptů napíšu milion za hodinu. Co takhla napsat jak dlouho a při kolika stupních se peče! A popsat jak se připravuje zelí? To už raději žádné recepty nepište, protože nestojí za nic.:no:

Včera se mi v tom horku nechtělo nic moc vařit,ani zapalovat troubu:-8prejt který vždy kupujeme v Inpostu(zásobují celou Moravu,Globus u nás není)byl na mrazu,ráno jsem vytáhla a na obědo-večeři na pánvičce "upekla":-pJen nebyl se zelím,jako jindy,ale s okurčičkou a bez chleba:-))Bodík jsem dala už posledně,tak teď jen foto;-):-)

Je to moc velká dobrůtka,dělávám,máme prejt rádi:-pještě přidávám trošku nastrouhaného muškátového oříšku:yes:+12:yes:

:-p:yes:+8přidala jsem fotečky:-))

děkuji všem za bodíky :-*

Tak dobrý prejt, jako mají v Globusu se snad nedá jinde koupit. Pokud ale někde už koupíte prejt nevalné chuti, podstatně ho vylepšíte, když do něj na pánvičce zamnícháte lžíci rybízové marmelády! Takt se toho nebojte. Jinak se prejt dá využít i jako nádivka.

:-p:yes:+6.

mňam,v Globusu je mají fakt skvělé

Já taky:-p:yes::-D

ja jaternice doslova milujem.....toto jedlo je bozie

Alenko. Prejt si většinou dělám sám a jitrnice kupuju jedině od toho, koho znám. Ale v tomhle máš PRAVDU. V Globusu prejt také kupujeme na váhu ( i do mraznice) Tam jedině je slušnej. Dochucujeme jako ty a taky kočičák. Je to bezva a opravdu rychlý oběd. Nemá to chybu,zvláště, když není čas. +bodík.

Tématické fráze:
prejt se zelím, jelitový prejt, prejt, jitrnicový prejt, jelitový prejt recept, jelítkový prejt, jelítkový prejt recept, prejt v troubě, prejt recept, jitrnicový prejt se zelím, zapečený prejt se zelím, jitrnicový prejt recept, pečený prejt se zelím, jak upéct prejt, jelitový prejt se zelím, zapečený jitrnicový prejt se zelim, zapekany prejt, prejt z jitrnice, prejt s bramborem, recept prejt

Suroviny:
prejt, cibule, pepř mletý, majoránka, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu