Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepičí polévka s noky

Jedna z nejoblíbenějších polévek v každém ročním období, je polévka slepičí. Její přípravu díky velmi podrobně popsanému postupu zvládnou i naprostí začátečníci. Silný zlatavý, voňavý vývar doplňuje spousta masa, zeleniny a také vařené nočky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

dexpre

Snadný

Doba přípravy 330 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 300 min

330 min (30 min příprava + 300 min tepelná úprava)

Suroviny pro 9 porcí

9porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 172 kJ /
280 kcal
Bílkoviny20,59 g
Tuky18,86 g
Vláknina1,54 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 912 mg
Sůl2,34 g
Sacharidy6,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slepici rozporcujeme, opláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a hrnec postavíme na zdroj tepla. Krok 2: Mezitím očistíme kořenovou zeleninu, oloupeme česnek, taktéž cibuli na které ale ponecháme spodní hnědou slupku. Všechnu zeleninu a libeček opláchneme vodou, cibuli i zeleninu překrojíme napůl. Krok 3: Když nám voda v hrnci zavaří, příkon tepla snížíme, sebereme shora pěnu, přidáme sůl, koření, kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a libeček. Necháme dále velmi pozvolna vařit, spíše táhnout, až je maso měkké. Krok 4: Po dobu vaření si můžeme připravit noky. Do mísy vyklepneme vejce, přidáme mléko nebo vodu, sůl, vše prošleháme a pak přidáme polohrubou mouku. Vše smícháme a vytvoříme hustější těstíčko. Množství mouky dáme podle potřeby. Krok 5: Noky zavařujeme do vařící osolené vody přes tzv. haluškovač, opatrně je podebereme ode dna a pozvolna vaříme přibližně 5 minut. Pak je vyjmeme do studené vody, scedíme a necháme okapat. Krok 6: Když je slepičí maso měkké, tak vývar přes hustý cedník scedíme do jiného hrnce, přidáme k němu oblíbenou nakrájenou směs polévkové zeleniny a necháme ji ještě chvíli pozvolna vařit, než změkne. Krok 7: Slepičí maso obereme od kostí, nakrájíme na kousky a přidáme k vývaru. Taktéž přidáme i noky, aby se prohřály. Nakonec ještě do polévky dáme nasekanou petrželku a polévku odstavíme.

TIP: Oblíbené recepty se slepičím masem

Zveřejněno 16. 10. 2008

Poznámka autorky dexpre

Noky můžeme připravit jen z jednoho vejce a to druhé rozšlehat a nakonec vmíchat do vařící polévky. Noky lze zavařovat i přímo do polévky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Slepičí polévka s noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dkx5

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Slepičí polévka s noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dkx5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
nočky do polévky, polévkové noky, noky do polívky, polévkové noky recept, nočky do polévky recept, noky recept, recept na polévkové noky, polévka z bujónu, noky, recept na nočky do polévky, vajíčkové noky, polívkové noky, polévkové nočky, zavařka do polévky, polévka s nocky, vajickova polivka, slepičí, recept noky polévkové, nok do polévky, polivka s noky

Suroviny:
slepice, voda, sůl, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, cibule, česnek, mrkev, petržel, celer, libeček čerstvý, polévková zelenina, petrželka, vejce, mléko, mouka polohrubá, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu