Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna bez práce

Pomalu pečená drůbež zaručí šťavnaté maso, které se rozpadá na vidličce. Tento způsob přípravy nevyžaduje žádnou námahu, stačí nastavit troubu a nechat ji pracovat za vás. V kombinaci s knedlíky a zelím se tato kachna stane ozdobou sváteční tabule.

Hodnocení receptu je 4,7 (148×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

martinahayek

Snadný

Doba přípravy 320 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 300 min

320 min (20 min příprava + 300 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu omyjeme, osušíme a posypeme zvenku i uvnitř solí a kmínem. Krok 2: Kachnu položíme na záda (prsíčky nahoru) do suchého pekáče. Krok 3: Pekáč uzavřeme a vložíme do trouby. Krok 4: Teplotu nastavíme na 120 °C a pečeme 4,5 hodiny, aniž bychom podlévali nebo otevírali troubu či pekáč. Krok 5: Po uplynulé době pekáč odkryjeme, zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme ještě asi 20 minut kvůli křupavé kůžičce.

TIP: Top 7 - Pečená kachna

Zveřejněno 20. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kachna bez práce

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X5G8

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kachna bez práce

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X5G8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (96)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nejlepší kachna jakou sem kdy dělala 😍🤤 děkuji za recept

Opravdu nepodlévat? Nepřipeče se ? Já bych tedy přidala alespoň trochu vody nebo sádla. Měla bych strach že se připálí

Verca2323: Naozaj ju netreba podlievať. Nemusíte sa báť. Pustí si dosť štavy aj tuku. Zostane krásne mäkká a šťavnatá. Prispôsobte si len dobu pečenia podľa veľkosti kačky. Ak budete mať menšiu kačku stačí ju piecť o niečo kratšie.

Moc děkuji za bezva jednoduchý recept. Vše v pořádku! Kačenu jsem měla menší, pekla jsem 3 hodiny na 140 a poté bez poklopu na 200 st 30 minut a je bezvadná, měkoučká a opravdu bez práce.
Mějte se krásně :-K:-K:-K

Díky za recept, byla výtečná! :yes::-K

Kachnu jsem dělala poprvé a hrozně jsem se toho bála. Ale jak se píše v receptu, je to opravdu bez práce :-D
Kachnu jsem dělala 3h na 140st, ale jen proto, že jsem ráno zapsala ;-)
Recept ukládám a posílám foto

Ríša: Souhlasim s Vami. Ja jsem nocni mura a tak si kacenu radsi pecu pres noc a pak je hotova na obed (u nas asi tak kolem 1-2 hodiny odpoledne). No a knedle delam taky den dopredu. Takhle nam to vyhovuje a muzeme si oba pospat. Takto pomalu jsem kachnu delala poprve pred rokem, ale uz ani nijak jinak.<3

Luxus, pekla jsem takto divokou kačenku :yes: stačilo jí 3,5 hodinky + 20min dopéct do křupava :-8

Millene: Já na to mám takovou fintu: peču kachnu přes noc. Jenom na 70 stupňů :)

Dnes jsem pekla kachnu poprvé. Vybrala jsem tento recept. A byli jsme naprosto spokojeni. Jinak už kachnu zkoušet nebudu. :yes::-)

Kachna je moc dobrá.. :yes: .dělala jsem už poněkolikáté...s dovolením jsem přidala foto....:-)

Neztratí chuť, naopak. Ale problém je jinde. Pokud to děláte doma, tak se bytem čtyři hodiny šíří tak silná vůně, že jste prakticky najezení. Já jsem dopekl a už jsem se na toho ptáka nemohl ani podívat, natož k němu čichnout. Zavařil jsem maso do dvou flašek a snědl po půl roce.

Libor: Prozradíte, jak maso bezpečně zavařit? Ze zavařovaní masa mám totiž hrůzu, kamarádka se otrávila botulotoxinem. Děkuji.

Tématické fráze:
jak péct kachnu, pecena kachna, pečeme kachnu návod, jak dlouho péct kachnu, jak upéci kachnu, měkká kačena doba pečení, kachna, peceme kachnu, kachna recept, pečení kachny v el.troubě, jak upéct kachnu, jak dlouho pečeme kachnu, postup při pečení kachny, pečená kachna recept, kachna recepty, jak pečeme kachnu, jak péci kachnu, kachna pečena, jak dlouho se pece kachna, kachna v římském hrnci

Suroviny:
kachna, kmín celý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu