Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulačka s červeným vínem

Lehce navinulá polévka s výraznou chutí cibule a červeného vína má své kořeny ve Francii. Připravíte ji snadno a nemusíte se bát, alkohol se během vaření odpaří. Chuť této polévky nejlépe doplní rozpečený toust či bagetka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Krok 2: Na troše rozehřátého oleje cibuli orestujeme do zlatova. Osolíme a opepříme. Krok 3: Přidáme česnek, sójovou omáčku, cukr a zamícháme. Krok 4: Zalijeme vínem a asi 5-10 minut necháme odpařit alkohol. Přilijeme vodu a krátce povaříme asi 15 minut. Krok 5: Dle potřeby ještě dochutíme solí, pepřem či případně cukrem.

TIP: Jak vařit s vínem

Zveřejněno 17. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Cibulačka s červeným vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rY7B

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Cibulačka s červeným vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rY7B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule červená, česnek, víno červené, omáčka sojová, cukr krystal, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu