Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Speciální pražená rýže

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nonya

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 428 kJ /
1 536 kcal
Bílkoviny36,37 g
Tuky50,43 g
Vláknina21,11 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 1,97 g
Sůl4,34 g
Sacharidy224,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na trhu som kupil zrely krasny ananas, polku sme zjedli a tretinu som nakrajal na kocky v europe je asi lepsie pouzit ananasovy kompot lebo tam sa dovazaju zelene a nikdy nedozreju do sladka. Krok 2: Hrozienka som dal do vody na 30 minut napucat Krok 3: .Neslane kesu orechy oprazil na sucho. Krok 4: Papriku som nakrajal na drobne pasiky a trochu podusil. Krok 5: Z vajicka om spravil tenku omeletu a pokrajal na pasiky. Krok 6: Na oleji som poprazil dva struciky cesnaku a pridal pokrajane sampiony a podusil. Krok 7: Postupom casu som sa naucil robit ako robia v azii vsetko samostatne pripravene a potom sa vsetko prida na koniec do woku alebo sa prida dalsie ked dakdo chce nieco ine .Do woku som dal rozohriat olej a prve dal kusky ananasu a rychlo oprazil a tiez pridal hrozienka. Krok 8: Na vyprazanu ryzu je najlepsie pouzit ryzu z predchadzajuceho dna z ladnicky trochu obsusenu. Krok 9: Ryzu som rozdrobil v ruke a prazil a stale miesal ( ryza musi praskat). Krok 10: Do rozohriatej ryze som pridal sojovu omacku, sladku chilli omacku a rybaciu omacku. Poriadne miesal a stale prazil na vysokom plameni. Znizil plamen a pridal predom pripravene hriby a cervenu papriku a na pasiky nakrajanu omeletu. Krok 11: Posledne minutu pred koncom som pridal na drobno nakrajanu jarnu cibulku a a koriandrovu vnat. Krok 12: Servirovali sme vo vydlabanom ananase ozdobene oprazenymi kesu orieskami. PS: jedina prisada -rybacia omacka je taka kdo nie je zvyknuty radsej nech si nedava a da viac sojovej omacky alebo posoli.

Zveřejněno 31. 1. 2011

Poznámka autora Nonya

Ked sa im v azii nechce vymyslat meno alebo daju o trochu viac ingrediencii do "fried rice"( prazenej ryze ) tak to volaju specialna ryza.Aj tato je vegetarianska verzia ryze zo vcerajska , tak ako by vam to servirovali dakde v juznej azii. Takze prazena ryza s ananasom , (... a hribami ... a hrozienkami a omeletou )... ty co maju zauzivane chute nech radsej necitaju dalej.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Speciální pražená rýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VNR9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Speciální pražená rýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VNR9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Isahu, ja tiez pouzivam tu Squid omacku , neviem ani preco .:-//

zajímavý recept, rýže nám většinou zbyde a já pak řeším, co s ní - většinou skončím u rizota (tedy u toho českého :-8), toto ráda vyzkouším, ta kombinace chutí mě láká :-p

jahodo, něco o rybí omáčce ;-)http://www.lidovky.cz/jak-poznat-dobrou-rybi-omack... - stejně jako Daniella O. i já ale raději ústřicovou. Je chuťově trochu jiná, jejím základem je extrakt z ústřic vařených v solném roztoku a v omáčce z fermentovaných sojových bobů, ale myslím, že rybí omáčku dobře nahradí ;-)

Jahůdko, rybí omáčku i ústřicovou, o které píše Danielka seženeš běžně v Kauflandu ;-)

Moc pěkné a podle surovin bude i dobré. Jen rybí omáčku jsem neviděla ani z rychlíku:-D. Čtu, že se dá vynechat:-O
Fakt to vypadá dobře, ve woku ráda dělám, takže asi udělám:yes:

všehno mi doma jí krom ananasu, recept se mi líbí a snad se někdy pokusím propašovat trochu ananasu;-)+:yes:

Krásná fotka a prima recept.To bych si nabídla hned.:-p:yes:

To je hezký recept, krásně naaranžováno :yes::yes:

Nonya, krasny recept. :yes: Jeste bych chtela podotknout, ze patrim k tem, co rybi omacku moc nemusi, ale nahrazuji ji ustricovou. Ta je chutove prijatelnejsi...:-D;-)

Sice nikdy takový recept nevytvořím, chybělo by mi do toho pár surovin, ale vypadá to krásně.:-* Posílám bodíka :yes:

Nonya, hezky rozepsaný recept a hezká fotka, na mne je tam strašně moc ingrediencí;-)

V azii ke zvykom pouzivat na vyprazanie ryzu zo vcerajska. Nie cerstvo uvarenu. Asi dovod je ze ta cerstva je moc" mokra" a neda sa oprazit.;-)

Tématické fráze:
recepty z rýže, fried rice recept, pražená cibulka, speciální jídla, rýže recepty, opražená rýže, recept fried rice, prazena ryze se zeleninou, recept na praženou rýži, recepty z ananasu, recept na sladkou ryzu, pražená rýže s vejci, ryze v ananasu, rybí omáčka squid, pražená rýže s kuřetem, pražená vařená rýže, jak udelat prazenou ryzi, specialní jídlo recepti, sladka rýza recept, rýže ananas

Suroviny:
rýže, ananas, houba hřib, paprika čerstvá červená, vejce, česnek, cibulka jarní, rozinky, oříšky kešu, omáčka sojová, omáčka chilli sladká, omáčka rybí, nať koriandrová, zázvor, olej rostlinný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu