Vepřová plec se špenátem
Vepřovou plec se špenátem můžete ještě krapet vylepšit, když maso podlijete pivem. Vůně pečeného masa bude natolik lákavá, že přitáhne pozornost celé rodiny. Stačí přidat dušený špenát a brambory, a budete hvězdou kuchyně.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Špenát necháme povolit.
Krok 2: Omyté a osušené maso svážeme provázkem, aby lépe drželo tvar. Osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme do pekáčku.
Krok 3: Cibuli a česnek oloupeme, umyjeme a nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Vše přidáme do pekáčku k masu.
Krok 4: Podlijeme pivem, přikryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 60 minut. Během pečení maso poléváme výpekem a podle potřeby podléváme (pivem, vodou nebo vývarem). Výpek z masa můžeme lehce zahustit jíškou.
Krok 5: Mezitím připravíme špenát. Cibuli a česnek oloupeme a umyjeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme.
Krok 6: Ze sádla, nakrájené cibule a mouky připravíme jíšku.
Krok 7: Přidáme povolený špenát a povaříme asi 10–15 minut. Podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.
Krok 8: Hotový špenát dochutíme česnekem, solí, pepřem a zjemníme smetanou.
Krok 9: Maso nakrájíme na plátky a podáváme se špenátem a bramborami nebo bramborovými knedlíky.
Zveřejněno 19. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6kRK
Moje poznámka
Vepřová plec se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6kRK
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 5 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 4 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 4 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 6 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 7 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 10 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 10 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 10 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 10 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 11 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 11 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
pórek,
česnek,
pivo světlé,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
jíška,
protlak špenátový,
cibule,
sádlo,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
česnek,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (4)