Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí hamburgerové bulky

Léto je ten správný čas pro zahradní a grilovací party. A na takových přece nesmí chybět domácí hamburgery. Upečte si domácí dozlatova upečené bulky, které zvládne připravit i začátečník. Naplnit je můžete dle libosti.

Hodnocení receptu je 3,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lea012 Lea012

Snadný

Doba přípravy 155 min Doba přípravy: 135 min Doba tepelné úpravy: 20 min včetně doby kynutí

155 min (135 min příprava + 20 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 529 kJ /
2 039 kcal
Bílkoviny66,14 g
Tuky42,80 g
Vláknina14,62 g
Cholesterol 342 mg
Sodík 3,35 g
Sůl8,31 g
Sacharidy339,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce smícháme vlažné mléko, droždí, cukr a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, kvásek a začneme hnětat těsto. Postupně do něj přiléváme vodu a hněteme dohladka. Můžeme pracovat ručně (vařečkou) nebo si práci usnadnit použitím robota s hnětacím hákem. Na závěr do těsta zapracujeme máslo. Krok 3: Těsto přesuneme na pomoučený vál a propracujeme ještě ručně, aby bylo hladké a nelepivé. Krok 4: Pak vrátíme těsto zpět do mísy, přikryjeme a necháme minimálně hodinu kynout v teple. Krok 5: Vykynuté těsto na vále rozdělíme na 10 kusů a vytvarujeme z nich bulky. Krok 6: Bulky klademe na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme je utěrkou a necháme dalších 30–45 minut kynout. Krok 7: Troubu mezitím předehřejeme na 180–200 °C. Vykynuté bulky před pečením potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem. Pečeme dozlatova 20–25 minut

TIP: Další oblíbené recepty na skvělé domácí hamburgery

Zveřejněno 25. 5. 2017

Poznámka autorky Lea012

Určitě by šlo udělat bulky i ze špaldové nebo celozrnné mouky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oBQB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oBQB

Marie

Komentáře (9)

Nezadařilo se ani nadvakrát. Stále lepivé. něco asi dělám špatně v postupu. Pro fotra moc složité asi 😁

fotrvonvinor: Dobrý den, u receptu jsem mírně doladila postup. Tekutinu je potřeba přidávat postupně a těsto potřebuje opravdu dobře propracovat, aby se uvolnil lepek. Správnou přípravu těsta by Vám mohl přiblížit moc pěkný článek naší Aničky:

pavlina.simr: Děkuju za rady. Zkusím znovu. Ikdyž se mi to trochu lepilo a hůř zpracovávalo tak výsledná chuť je moc dobrá

Ja tedy nevim,ale bez kvasku by asi nevykynuli.moje mamka delavala podobne,jen misto sezamovych seminek,sypala makem.:-8:-p

jemmy: Ale vykynuly! Vždyť takhle se dělá chléb bez hnětení, což je recept, který už asi znají v Čechách všechny hospodyňky.

zizala: Nasla jsem recept od mamky,mate pravdu,nedavala instatni,ale cerstve drozdi,ma tam poznamku,jen zdibek.Nikdy jsem je nezkousela,ale pamatuji si,ze byvali moc dobre.:-)

Mám několik otázek. Proč se používá tolik droždí, proč se zalévá horkou tekutinou a proč se vůbec dělá kvásek?

Tématické fráze:
domácí bulky, recept na domaci bulky, domácí bulka, recept na hamburgerové bulky, domácí bulky recept, hamburgerová bulka recept, hamburgerové bulky, hamburgerové bulky rêcept, recepty domáci bulky, domácí bulky recepty, hambugerova bulka domácí, domácí hamburgrova bulka, bulky recept, recept na bulky, recep na domaci bulki, domácí bulka recept, hamburgerová bulka z kvásku, domaci muffinove housky, recept hamburgrová bulka, hamburgerové bulky z kvásku

Suroviny:
mouka hladká, sůl, cukr krupice, droždí čerstvé, cukr krupice, voda, mléko, máslo, semínka sezamová, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu