Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 631 kJ / 390 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,72 g |
| Tuky | 20,90 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 68 mg |
| Sodík | 82 mg |
| Sůl | 0,19 g |
| Sacharidy | 13,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na marinádu smícháme víno, marmeládu, pepř, koriandr, rozmarýn, bazalku. Do ní vložíme maso, alespoň na 1 hodinu (čím déle, tím lépe).
Krok 2: Pak na lžíci oleje osmahneme filety, podlijeme troškou vody a dusíme asi 20 minut téměř do měkka.
Krok 3: Mezitím si ve zbytku marinády, kterou doplníme vodou do půl litru, rozmícháme svíčkovou omáčku v prášku, dolijeme smetanou a pěkně rozmícháme do hladka a zalijeme maso.
Krok 4: Dodusíme asi 10 minut, dochutíme a necháme asi 15 minut v klidu na spojení chutí. Příloha - dle obliby, my měli kuskus.
Zveřejněno 2. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá králičí svíčková na brusince
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/60Pz
Moje poznámka
Rychlá králičí svíčková na brusince
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/60Pz
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 1 hodinou
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 16 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 17 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 19 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 20 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koňakové řezy
janatka před 11 minutami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 1 hodinou
Medovníkové koule
evik_svistik před 1 hodinou
Kokosky
veveruska73 před 9 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 10 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 12 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 12 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 12 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 12 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 12 hodinami
Tématické fráze:
svíčková z králíka,
kralici svickova,
svíčková,
rychla svickova,
svickova z pytliku,
recep na svickovou,
svíčková na smetaně pohlreich,
kuskus recepty pohlreich,
králičí filety,
kralici filety na smetane,
recep svickova,
králičí filety recept,
kralik na brusinkach,
svíčková polotovar,
láda hruška svíčková,
rychlá králičí svíčková recept,
kralici svíčková na smetaně recept pohlreich,
lada hruskasvickova,
svíčková na brusinkách,
svičkova omačka z hovězim s brusinkam
Suroviny:
králík,
víno červené,
marmeláda brusinková,
omáčka svíčková,
smetana zakysaná,
rozmarýn,
bazalka čerstvá,
pepř bílý,
koriandr sušený,
olej olivový,
omáčka worcesterová,
ocet,
sůl
Komentáře (35)
(Mňa zas napadlo, že si nejak špeciálne cizrnu drvila, či čo...
Dana61 (neregistrovaný/á) - ta cizrna byla jen proto, že ssem potřebovala něco rychlého a bylo to v mrazáku., muž si k tomu dnes udělal knedlíky
Magdi - furt teď přemýšlím nad tvým dotazem a tou svou přílohou - máš pravdu - byl to kuskus, prostě jednak špatná cedulka v mrazáku a jednak jsem jaksi nemyslela tím fofrem .....
Na králíka se chystám už několik dní, mám jeden osvědčený a výborný recept, ale protože jsem na ošetřovačce, tak chodí nakupovat manžel a nechci ho zatěžovat sháněním pěkného králičího.
Jinak tobě a jistě chutnému receptu posílám +.
Posilam bod
Dnes jsem dušná a opravdu hodně špatná ze vzduchu, jaký musím dýchat tady v Orlové
Jen já mám králičí filetky jako vzácnost.
Také nejsem zastáncem pytlíkových polotovarů, ale když je málo času je použiji a musím říct že jsou dobré
Každopádně ale říkám-proč ne?