Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchý fazolový salát

Vychutnejte si lahodný salát z velkých bílých fazolí, který je pro svou vyváženou sladkokyselou chuť velmi oblíbený. Skvěle se hodí jako sytá příloha ke grilovanému masu, ale chutná výborně i samotný.

Hodnocení receptu je 4,5 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby namáčení fazolí a dob odstátí

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby namáčení fazolí a dob odstátí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 166 kJ /
1 952 kcal
Bílkoviny117,11 g
Tuky15,34 g
Vláknina99,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 35 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy289,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole předem namočíme do studené vody a necháme máčet (ideálně přes noc). Krok 2: Namočené fazole slijeme a uvaříme ve vroucí vodě s bobkovým listem doměkka (asi 60 minut). Na konci vaření osolíme. Scedíme a odložíme asi jednu naběračku vody, ve které se fazole vařily. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Osolíme a necháme odstát. Cibule změkne a ztratí štiplavost. Krok 4: V naběračce teplé vody z vaření fazolí rozpustíme cukr, ocet a mletý pepř. Krok 5: Ve velké misce smícháme uvařené fazole, cibuli, ochucenou vodu z vaření fazolí a přidáme olej. Dosolíme dle chuti a promícháme. Necháme odstát a po vychladnutí dáme do lednice odležet.

TIP: Jak uvařit fazole v tlakovém hrnci

Zveřejněno 4. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vBAn

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vBAn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marie Svarcova: Jednoduchý a predsa skvelý, že? Želám pekný deň!

magdalenka: :-)<3:yes::yes: Máš pravdu je skvělý. MŇAM. Krásný den. :-K

Marie Svarcova: Vďaka...

:-)<3:yes::yes:Magdalenko, já ten salát dělám téměř stejně, ale nenapadlo mě ho sem dát. Je dobře, že jsi ho sem dala, protože je moc dobrý a ty máslové fazole máme rádi. :-K

Veronika.Hrozna: tušila som, že bude chutiť. Pritom nenáročné na suroviny aj prípravu.

Udělal jsem na grilu tenké plátky kuřecích prsou, s kořením a pár brambor. Salátek k tomu byl výborný.

Jdu zítra vyzkoušet, ale prý to musí odležet, tak nevím, jestli to nebude navrtáno už odpoledne. :-O Musím to uložit do šuplíku se zeleninou:-D:-D:-D

Takový, z těch drobnějších fazolí, jsme měli na táboře, bylo v něm ještě hodně posekané petrželky a strašně mi chutnal. Budu muset taky vyzkoušet :yes:

1974andrea: ja na šaláty kupujem práve tie veľké fazule, na polievku malé. Je to v podstate asi jedno, ide o zvyk. Ak máš podobné veci rada, skús gravče na tavče, u nás je to TOP fazuľový recept...https://www.toprecepty.cz/recept/51637-gravce-na-t...

Tématické fráze:
fazolový salát, fazole recepty, fazolový salát recepty, salat t fazoli, velké bílé fazole recept, bílé fazule salát recept, recept na fazolový salát, recepty na velké bílé fazole

Suroviny:
fazole bílé, cibule, bobkový list, pepř mletý, ocet, cukr moučkový, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]