Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mřížkový jablkový koláč

Klasika, která nikdy nezklame. Voňavý mřížkový jablečný koláč s křehkým těstem a šťavnatou jablečnou náplní. Tradiční dezert připomíná babiččinu kuchyni a skvěle chutná teplý i studený, s hrnkem čaje nebo kávy.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

velký plech 45 × 35 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 599 kJ /
3 011 kcal
Bílkoviny67,08 g
Tuky18,07 g
Vláknina41,80 g
Cholesterol 266 mg
Sodík 315 mg
Sůl1,29 g
Sacharidy624,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Smícháme sypké a tekuté suroviny. Vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na třetiny. Krok 3: 1/3 těsta dáme stranou. Zbylé 2/3 vyválíme a přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Krok 4: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo, nebo pokrájíme na plátky. Dobře promícháme s pudinkem a cukrem. Krok 5: Směs rozprostřeme na těsto. Krok 6: Ze zbylého těsta vyválíme tenké proužky. Položíme na koláč tak, aby se vytvořila mřížka. Pro hezký vzhled je můžeme potřít vajíčkem. Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova asi 30 minut.

TIP: Jak upéct mřížkový koláč

Zveřejněno 3. 2. 2011

Poznámka autorky Montanka

Použila jsem Heru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mřížkový jablkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kopv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mřížkový jablkový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kopv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jednoduchý a dobrý koláč. 😊

Úžasný recept. Přidala jsem ještě hrozinky,mandle,skořici...🥰

Ráchel: jen prášek ...

Dobrý den, chtěla sem se zeptat jestli ten puding má být uvařený nebo jenom prášek:-? Předem děkuji :-)

Krásné!Vidím,že dnes se hodně peklo s jabkama,já taky,dělala jsem závin,na přání vnučky.:yes::-p

:-p+8:yes:vypadá moc dobře:-*

Mřížkové koláče,to fakt můžem!:yes:

ten vypadá taky dobře:-p+1:yes:

Taky mám ráda mřížky:-p:yes:

:yes:takové koláče mám nejraději:-*

Tématické fráze:
mřížkový koláč s jablky, mřížková buchta s jablky, jablkový mřížkový koláč, mrizkova buchta s jablek, mřížkový jablkový koláč, mřížkový jablečný koláč, kolac s jabkama, jablečný mřížkový koláč, nejlepší mřížkový koláč, jablkový koláč mřížkový, kolače s jabkama, mrízkovy kolac, jablkový koláč, mřížkový koláč s jablky a pudinkem, mřížkovaná buchta s jablky, buchta s jabkama, buchty s jabkama, mřížkový jablkový koláč recept, kolac mrizkovy, jablečný mřížkový koláč s pudinkem a jablky

Suroviny:
mouka polohrubá, tuk hera, cukr, vejce, kypřící prášek, cukr vanilkový, mléko, kůra citronová, jablko, pudinkový prášek, cukr, vejce, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu