Postup přípravy
Krok 1: Toto je len inspiracia, ze sushi (zushi) nemusia byt take zrolovane ale aj takto poukladane, surovinam sa medze nekladu a mnozstvo kazdy podla seba. Su to ale drahe sushi lebo len tie najkvalitnejsie cerstve suroviny sa pouzivaju. My sme to pripravovali na narodeniny pre oslavenca co mam velmi rad sushi ako prekvapenie.
Krok 2: Ryzu na sushi si dame uvarit a ochladime podla navodov, (je ich tu viac prilozenych na vareche). Z ryze urobime peknu "postielku" na oblozenie. Urobit taketo sushi treba super ostry noz, aby rez bol uplne cisty, hladky a neroztrhany, zubaty. Takze nabruste noz na maximum.Japonci su na noze velky odbornici.
Krok 3: Lososove filety na porcujeme na platky cca 3-4 mm tak isto naporcujeme cerstve filety z makrely. Predvarene krevety roztvorime a otvorime na "motylika", vyberieme crievko a omyjeme. Ugrilovanu chobotnicu nakrajame na platky. Na kyslo nalozeneho uhora (velmi podobne chutovo ako nase zavinace len trochu jemnejsie) tiez nakrajame na tensie platky 2-3 mm. Omeletu nakrajame na platky,(slovensku na sliziky). Riasy kombu nasekame na drobno a poukladame na ryzu a posypeme troskou sezamovych semienok a zacneme ukladat suroviny tak aby nam farby pekne vychadzali omeleta zlta, losos cerveny , makrela bledo ruzova, chobotnica biela, kreveta ruzova a uhor strieborny. Nakoniec povkladame nalozeny zazvor, na jemno nakrajana uhorka, trosku chrenu wasabi a prizdobime vajickami z lososa (jasne ze nesmie chybat citron na chut). Do samostatnej misky si dame dobru sojovu omacku najlepsie japonsku Kikkoman. Pre tych co mozu sushi, tak Chirashi Zushi je jedno z tych najlepsich.
Zveřejněno 9. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozházené sushi Chirashizushi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gkAr
Moje poznámka
Rozházené sushi Chirashizushi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gkAr
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 21 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovice na medu a hořčici
michaelatomastikova999 před 8 minutami
Vepřová plec na kmíně
AndreaRinger před 19 minutami
Tvarohová štola
Ba30@ před 1 hodinou
Fazolky na smetaně
ivakom před 2 hodinami
Bramborový salát s cizrnou
Evellinka před 3 hodinami
Moje domácí tlačenka
bartonik před 3 hodinami
Piškotový korpus
Michal19 před 5 hodinami
Masová paštika
Nanina před 5 hodinami
Vosí hnízda
kolarz90 před 14 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
sushi recept,
zeleninové sushi recept,
zeleninové suschi recepty,
vaření a recepty na suši,
krevety na sushi,
rozházená buchta,
rozhazene,
uprava suši,
uprava lososa na sushi,
suchi v misce,
příprava suši recepty,
úprava krevet na suši,
recept na suši,
recepty susi,
recept na zeleninové sushi,
ingredience na sushi,
zeleninové sushi,
úprava krevet,
uprava makrely,
suši recept
Suroviny:
losos,
makrela,
chobotnice,
krevety,
úhoř,
vajíčka lososová,
rýže na sushi,
okurka salátová japonská,
řasa kombu,
pasta wasabi,
zázvor japonský,
omeleta japonská,
citron,
semínka sezamová,
omáčka sójová japonská
Komentáře (10)
taky jsem ještě sushi nejedla,ale musí to být dobrota.