Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 864 kJ / 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,42 g |
Tuky | 30,99 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 418 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 5,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků našleháme tuhý sníh, zlehka přidáme krupici a žloutky, vlijeme do vymaštěného pekáčku a do zlatova upečeme.
Krok 2: Hotový svítek pomalu zkrápíme vřelým sladkým mlékem, necháme vsáknout a potom podáváme přelitý ještě ovocnou šťávou.
Zveřejněno 20. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehký svítek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0M5
Moje poznámka
Lehký svítek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0M5
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 2 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 14 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno před 21 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 3 hodinami
Loštická cibulačka
Sahula před 11 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 11 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 12 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 12 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 12 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 15 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 15 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 15 hodinami
Tématické fráze:
krupicový svítek,
lehké moučníky,
sladký svítek,
krupicový svítek do koprové omáčky,
borůvkový svítek,
svítek s borůvkami,
svítky recept,
svítek sladký,
svítky,
recept na sladký svítek,
svítek z krupice,
lehky moucnik,
zeleninový svitek,
svítek s borůvkama,
sladký svítek recept,
ovocny svitek,
svítek-recept,
recept na svítky,
kardinálovy řezy,
jablkový koláč
Suroviny:
vejce,
krupice,
mléko,
šťáva ovocná,
cukr,
tuk
Komentáře (10)
ale polil půl litrem horkého oslazeného méka a nechal aspoň 5 minut vsáknout ( mléko-ne bílou vodu).
Pak se krájel na talíře a poléval borůvkovým kompotem nebo přesnídávkami (dnes říkáme pyré).
jo ještě -dělal se z krupičky,ne z krupice.
Moc díky Jana