Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 864 kJ / 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,42 g |
Tuky | 30,99 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 418 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 5,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků našleháme tuhý sníh, zlehka přidáme krupici a žloutky, vlijeme do vymaštěného pekáčku a do zlatova upečeme.
Krok 2: Hotový svítek pomalu zkrápíme vřelým sladkým mlékem, necháme vsáknout a potom podáváme přelitý ještě ovocnou šťávou.
Zveřejněno 20. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehký svítek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0M5
Moje poznámka
Lehký svítek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0M5
Nejnovější recepty
Minimuffinky
Přidáno před 11 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 16 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kulajda se sušenými houbami
Moanka před 9 hodinami
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 10 hodinami
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 10 hodinami
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 11 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 11 hodinami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 11 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 12 hodinami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 12 hodinami
Ovocný jogurťák
danila před 13 hodinami
Tématické fráze:
krupicový svítek,
lehké moučníky,
sladký svítek,
krupicový svítek do koprové omáčky,
borůvkový svítek,
svítek s borůvkami,
svítky recept,
svítek sladký,
svítky,
recept na sladký svítek,
svítek z krupice,
lehky moucnik,
zeleninový svitek,
svítek s borůvkama,
sladký svítek recept,
ovocny svitek,
svítek-recept,
recept na svítky,
kardinálovy řezy,
jablkový koláč
Suroviny:
vejce,
krupice,
mléko,
šťáva ovocná,
cukr,
tuk
Komentáře (9)
ale polil půl litrem horkého oslazeného méka a nechal aspoň 5 minut vsáknout ( mléko-ne bílou vodu).
Pak se krájel na talíře a poléval borůvkovým kompotem nebo přesnídávkami (dnes říkáme pyré).
jo ještě -dělal se z krupičky,ne z krupice.
Moc díky Jana