Guláš uherského grófa
Uvařte si s námi poctivý hovězí guláš z pohodlí domova. Základem pravého guláše je maso, nejlépe hovězí kližka, díky které je guláš šťavnatý a má nezaměnitelnou chuť. Zároveň má každý kuchař své tajné přísady, aby byl jeho guláš nejchutnější.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 086 kJ / 1 932 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,49 g |
Tuky | 112,59 g |
Vláknina | 18,40 g |
Cholesterol | 531 mg |
Sodík | 3,04 g |
Sůl | 7,09 g |
Sacharidy | 51,12 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš uherského grófa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0yk
Moje poznámka
Guláš uherského grófa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0yk
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 6 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 7 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velmi šťavnatý moučník
Kacenecka před 2 hodinami
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Marek08 před 2 hodinami
Bramboračka II.
Kajkajak před 2 hodinami
Karbanátky z ovesných vloček
Merylas před 2 hodinami
Buchtičky s krémem
Davidíček před 3 hodinami
Kuřecí játra na víně a bylinkách
Libasaba před 3 hodinami
Česneková polévka - sváteční
MartinaJonakova před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Ajisek před 3 hodinami
Řecké Souvlaki
Jan Nemec před 3 hodinami
Odpalované těsto na ovocné knedlíky, trochu jiné
Nadatode před 3 hodinami
Tématické fráze:
jaké koření do guláše,
uherský vepřový guláš,
uhorsky guláš,
uherský hovězí guláš,
uherskygulas,
hovězí gulš,
hovězí guláš uherský,
hovězí guláš s čabajkou,
recept na guláš,
recepty guláše,
madarsky gulas s cabajkou,
maslo do guláše,
slaný guláš,
hovězi golaš,
hovězí uhersky guláš,
uherský gukáš s klobásou,
vepřový guláš s klobásou ten nejlepší,
furt gulas,
nejlepší hovězí guláš,
recepty uhersky guláš vepřový
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
slanina,
čabajka,
vývar masový,
sádlo,
víno bílé,
smetana zakysaná,
máslo,
paprika sušená sladká,
bobkový list,
koření nové koření,
tymián,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (46)
jj,dám vědět a jestli se podaří,i foto
P.S.už teď voní nááramně
http://www.toprecepty.cz/recept/16755-spenatove-no...
Eli, prepáč.
Jako přílohu jsem dělala nočky (přílohové halušky) podle Magdalenky.
Jen jsem nedělala šišky, ale rozkrájela jsem to na kolečka, vytvarovala do oválnějšího tvaru a vařila ve slané vodě, dokud nevyplavaly. Tak asi noky, já fakt nevím, omlouvám se...
Jinak všem moc děkuji za ohlasy, zkuste, je to moc dobré, trochu jiné než náš klasický gulášek...
Zároveň děkuji za bodíky a komentáře.