Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinková polévka s ředkvičkami a sýrovými nočky

Lehká jarní polévka plná zdravých bylinek. Zvláště účinná je kopřiva jako český žen-šen, a medvědí česnek nabitý vitamíny zase chuť polévky ozvláštní. Červené ředkvičky nám zase dokáží, že jíme i očima.

Hodnocení receptu je 4,9 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 171 kJ /
280 kcal
Bílkoviny20,62 g
Tuky15,06 g
Vláknina3,09 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 627 mg
Sůl1,49 g
Sacharidy13,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajíčko rozšleháme se sýrem a přidáme tolik mouky, abychom mohli vykrajovat lžičkou nočky. Krok 2: Vývar přivedeme k varu, osolíme, zavaříme do něho nočky. Krok 3: Přidáme na tenké plátky nakrájené ředkvičky, omyté lístky mladých kopřiv, libeček, nakrájený medvědí česnek a chvíli povaříme. Krok 4: Na závěr přidáme sekanou pažitku a petrželku.

TIP: Jarní polévky a využití jarních bylinek

Zveřejněno 20. 4. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/983Z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/983Z

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Polévka je super.Děkuji za tip.:-)

Coolich: moc děkuji za milý komentář a fotku:-), mám radost, že vám chutnalo:-K

Výborná polévka! Náhodně jsem vybral recept (však na tento víkend byla na řadě nějaká "průhledná" a tento se mi velice líbil). Sice trošku blbej nápad vařit ji na podzim, když chybí různé ty jarní rostlinky a medvědí česnek, ale naštěstí jsem měl poslední zásoby bylinek na záhonku, spousta petrželové nati a pažitky + dokoupená bazalka tomu taky pomohly...přidávám jen takovou neatraktivní fotečku našeho 5litrového hrnce, ve kterém to lehce probublává, protože ředkvičky bohužel vařením trošku vybledly a hlad byl tak velký, že nebyl čas na naaranžování nějakých čerstvých do talířové fotky. Velice jsme si pochutnali (a ještě pochutnáme, bo značná zásobička zůstala), tož díky za inspiraci!

polévka doslova našlapaná vitamíny :yes::yes:, určitě jí vyzkouším :-p

No, to Maris vypadá, jak malý prales!:-)):yes::yes:

Maris, to jsi v tom případě jako já, taky mám ráda bylinky a hlavně čerstvé:yes::-)z těch vařím ráda nejvíc;-)

Bibi, já jsem teď byla na chatě, tak jsem si tam ty bylinky opravdu užívala, moc mě baví s nimi vařit:-)

Ježkovo voči, Maris, ty dneska záříš samýma bylinkama:-), ale musí se využít to, co právě roste-je to mladé, krásně zelené a má to všechno největší sílu a vůni. Jak jinak, než bodík letí směrem k tobě:yes:

Tématické fráze:
polévka z ředkviček, ředkvičky recepty, zavarovani redkvicek, recepty s ředkvičkami, ředkvičky, recepty z ředkviček,polévky, polévka bílá ředkev, ředkvička recepty, polevka z redkvicek, bílá ředkev polévka, ředkvičky recept, recepty ředkvičky, bilinky do polévky, redkvickova polevka recept, bylinky do bíle polevky, recepty z ředkviček, polivka z natě ředkvičky, natˇředkviček, polévka recept, kedlubnova polevka s redkvickami, krémová polévka z bílé ředkve výborná

Suroviny:
vývar zeleninový, ředkvičky, vejce, sýr nastrouhaný, mouka polohrubá, sůl, bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu