Dršťková polévka z ředkviček

Jaruna18 Kuchařka: Jaruna18

Polévky 12 názorů

Suroviny

3 svazky ředkviček
2 lžíce ovesných vloček
2 lžíce oleje
2 velké cibule
2 lžíce hladké mouky
1/2 kostky masoxu
1 lžička sladké papriky
špetka pálivé papriky
majoránka
sůl
1,25 l vody
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku zpěníme cibulku, zasypeme moukou, osmahneme, přidáme papriku a zalijeme vodou.

  2. Nakonec přidáme masox, hrubě nastrouhané ředkvičky a ovesné vločky a necháme povařit.

  3. Přidáme majoránku a polévku podle chuti přisolíme.

Poznámka

Podle chuti si můžete přidat utřený česnek se solí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dršťková polévka z ředkviček

  • Kateřina Kateřina(neregistrovaná)

    Ha,neznám,ale určije vyzkouším;-):-)):yes:

    Odpovědět

  • Iruna Iruna

    Jarmilo už dvakrát jsem vařila tuto tvoji polévku všem nám moc chutná.Opravdu moc dobrá, dík za recept.:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • kovarovah kovarovah

    :-p ještě teď se olizuji... ;-)

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    :yes:Taky dělám držkovou z ovesných vloček a masáků, ale z ředkviček, to se bude muset vyzkoušet. Já mám držkovou moc ráda, ale ty držky nemusím.:yes:

    Odpovědět

  • amorhop amorhop

    Tak tohle určitě vyzkouším dršťkovku dělám ale si ji cedím drštky taky nemusím:-( tohle je něco jiného moc děkuji a dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    To nevadí jestli nutnost nebo nenutnost. Je to zkrátka recept náhradní a jestli alespoň trochu jedlej tak jistě uspokojí , jak říkáš ty, co drštky nejedí, ty co mají na drštkovou chuť a zrovna drštky nejsou a i ty co trochu špórují. ( Vždyť dnes silně provařené DRŠTKY - sice perfektní, nejsou zrovna nejlevnější). SUPER, SUPER, Super ! Je zbytečné to jakojiv zdůvodňovat. Václav

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18(autorka receptu)

    Václave,díky.Ona to je spíše nutnost, naše děti dršťky totiž neradi.;-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jarmilko. Teď jsi mne nadchla. Já drštkovou zbožňuji a už jsem si myslel, že mne už nic nepřekvapí. Zkoušel jsem dělat z vloček, hlívy ústřičné, masáků, kůže ze slepuce, drůbežích i vepřových žaloudků a pod. Je pravada, že pravé drštce se nic nevyrovná (jedině vepřové žaludky), ale vždy to dost připomíná a uspokojí, když nic není. Ale tohle je něco mimořádného. Nemůžu si pomoct a musím to vyzkoušet. Máš ode mne +bodík a veké díky za tvoji fantazi. Václav.

    Odpovědět

  • sidera sidera

    Uf :-O mám vyzkoušenou dršťkovou z masáků, ale tohle teda vidím poprvé a nestačím valit očka.

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18(autorka receptu)

    Jo tak to holky zkuste.Ten talíř je starej a hodně se do něj vejde.:-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    No,zřejmně jí vyzkouším:-!Jaruš, máš správnej talíř-líbí se mi;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Už to tisknu!!:-O To je fak něco hodně zvláštního!!:yes: Aspoň teda pro mne;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: držkovka z hlívy ředkvičky recepty dršťková polévka recept drstkova polévka z ředkvičky recepty z ředkviček dršťková polévka z rekvicek drzkova z redkvicek polevka zředkvicek držková polévka dršťková polévka polevka z redkvicky držkovka z masáků polévka z ředkve recept na držkovou polévku drzkova polevka z rekvicek držkovka z hlívy ústřičné ředkvičky polévka drzkova polevka z rekvicek ředkvičky recept houbová držkovka

Zapomněl/a jsem heslo