Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnný kefírový chleba s dýní

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 601 kJ /
2 534 kcal
Bílkoviny81,07 g
Tuky50,52 g
Vláknina28,26 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 6,50 g
Sůl16,23 g
Sacharidy424,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postup: Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Kyprý nebo Celozrnný (s delším kynutím). Krok 2: Sušenou mletou cibuli jsem do těsta přidala proto, aby voněl trochu jinak, než jindy. A voní opravdu úžasně :-)

Zveřejněno 15. 12. 2009

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X7R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X7R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (54)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Elivet: je moc fajn, že jste si takhle poradila :-) a chleba dotáhla k vaší naprosté spokojenosti :yes: Děkuji za zprávu!

výborný chleba :-) sušené mleté cibule jsem dala lžičku a přidala ještě slunečnicové semínko, všem moc chutná, děkuji za inspiraci :-) :-K

Zdena z JM: nebo vody, Zdeni - pokud máš kefír koupený, bude možná maličko řidší než ten domácí, co používám.;-)

Vynikající chlebíček.Vláčný a kyprý.Akorát moc nakynul,takže se mi přilepil na sklo a potom se propadnul.Takže příště míň droždí.Ale chuť i konzistence výborná.

cathleen: Dobře, děkuju moc! Tobě já věřím, jsi moje pečivová guru ;-) Příště to vyzkouším a dám vědět! Ještě jednou velký dík! :-K

mekkejla: pokud budeš chleba ještě zkoušet, dej o 2-3 lžíce méně vody (asi 20-30 g) - to by mohlo stačit. Nemyslím, že by uškodila délka kynutí, nebývá nějak výrazně delší, než ta u klasického programu.

Recept jsem výjimečně dodržela opravdu poctivě "na gram", ale je fakt, že kefír jsem měla koupený, i když hustý mi připadal docela dost... A tak myslíš, že v délce kynutí to nebylo? :-O Jinak moc děkuju za rychlou reakci! :-K

mekkejla: jujda, uši! To znamená, že v něm bylo hodně vody nebo droždí. Dalas všechno podle receptu? A kefír jsi měla domácí nebo koupený? Používám domácí a ten je hustší, než koupený....

Chleba je moc dobrý a krásně křupavý! Akorát ho příště bude péct na klasický program, protože mi na prog. celozrnný málem vyskočil z pekárny :-D a při pečení tak udělal uši :-( Ale jde jen o estetiku, takže to nic nemění na tom, že ho zdlábneme :-D Posílám bodík :yes:

Veronika: Verčo, těsto vyrobíš podle tohoto návodu http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob..., jen myslím, že bude řidší, že z něj bochník neuděláš. Tak buď ho upeč v nějaké formě, vymazané tukem, nebo při zadělávání dej o 50-70 ml vody méně.;-)

Ahoj.muzu delat chleba i v troube?nemam totiz pekarnu:-(

bystrouska: I za to díky :-)

Chlebíček byl výborný:yes:, stačila jsem vyfotit jen zbytek:-D.

jo jo jo :yes: tak ten tedy je... nadýchaný, jako obláček :-8 Neměla jsem kefír, dala jsem 180g zak. smetany, místo kmínu lžičku koření na chleba, přidala slunečnici a lněné semínko a 2 PL kvásku. Bez cibule, tu jsem neměla. Těsto jsem si musela ohlídat. Pekla jsem v ŘH 15 min při 200°C a 50 min při 18O°C. Vynikající !!!

spagetka: ...i bez dovolení;-) Máš ho:yes::yes:

Včera jsem upekla i s tou cibulí. ještě jsem přidala drcený kmín, ale mňááám ;-):-p:-p :yes::yes: a s dovolením přidám fotečku:-K

cathleen:Cathleen děkuji za radu, ale opět se mi nepovedl, asi jsem ho měla nechat v pekárně,v ošatce mi už vůbec nekynul a tím byl po upečení tuhý a na spodku sražený:-(Příště nechám v DP.Mám pocit že i droždí stálo za starou belu.Vadí mi že to vždycky něčím zmatlám, protože ze zkušeností vím, že tvé recepty nemají chybu:yes:viz slunečnicové trojhránky,které milujeme:-p

Irrena: Iri, v pekárně může být těsto volnější, při kynutí a pečení ho "podrží" forma. Zkus při zadělávání těsta dát asi o 30-40 ml vody méně (jsou to 3-4 polévkové lžíce). Těsto by mělo být tužší a půjde z něj zformovat šiška;-) A hladké mouky dej také trochu méně a jak se bude těsto hníst, tu trochu tam dosypávej.

Cathleen já už opět otravuji:-8Dal by se ten chléb zadělat v pekárně a pak nechat kynout v ošatce a dát péct do trouby:-?:-?:-?Možná to máš vyzkoušené;-)

zatím nejlepší chleba,co se mi doma povedl, nepropadl se,je krásně vypečený,tekutiny vyšly akorát,že jsem nemusela nic ...jen příště přisypu ještě víc semínek, jsou opravdu vynikající.jo a dělala jsem taky bez cibulky,neměla jsem sušenou a byla jsem líná loupat čerstvou:-)

Cathleen to je možná ono, příště si dám pozor;-)Děkuju:-!:-!:-!:-!

Iri, napada me jedine, zes mela ridsi kefir. Ja ho mam domaci, z tech houbicek. Jestli budes chlebik jeste zkouset, uber tak 30-40ml vody.

Tak nevím co jsem udělala špatně, chléb byl nádherně vysoký až k okýnku a najednou se propadl, neotvírala jsem pečku ani jsem nedala víc tekutin;-(Ještě nikdy se mi to nestalo:-O

tak chlebík je výborný, akorát teda není nahvrchu takový jako baculatý, spíš jako by bylo těsto nějak sušní a je takové "potrhané". jinak fakt super :yes:

děkuji za rychlou odpověď :-O hned to tam jdu nasypat a už se těším.:-D

:-) je to jednoduché - sečti gramáž všech surovin u receptu a vyjde ti výsledná hmotnost chleba - tady je to něco malinko přes kilo, tak pekárnu nastav na velikost 1 kg;-)

chtěla bych vyzkoušet tento chlebík, ovšem jsem úplný začátečník a tak se ptám možná blbě. tato gramáž je na jaký chleba 750g, 1kilo, nebo kilo a půl???nebo jak poznám z receptů, na jak velký chlebík je to recept. děkuji moc:-8

Tématické fráze:
chléb s kefírem, kefírový chléb z trouby, chleba s kefírem, kefirovy chleb z pekarny recept, kefírový chléb z domácí pekárny, celozrnný chléb recept, domaci chleba s kefirem, domácí celozrnný chleba do trouby, domácí chleba z kefíru, domácí celozrnný chleba recept do trouby, domácí chléb s kefírem, kefírový chléb z pekárny, domácí kefírový chleba, kváskový chleba pšenično-žitný upeč třeba chleba recepty, domácí chléb z kefíru, chléb z drcených zrn, domácí chléb se semínky, kefírový chlebíček, kefírový chleba z domácí pekárny, celozrnný chléb s kefírem

Suroviny:
kefír, voda, sůl, cukr, olej, kmín celý, mouka žitná chlebová, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, semínka dýňová, droždí,

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu