Závin z pomazánkového másla
Kdo by neznal tenhle tradiční dezert, který se těší velké oblibě. Hodí se jen tak ke kávě i pro slavnostní příležitost. Vyzkoušejte tento recept, kde vás sice možná překvapí použití pomazánkového másla, ale těsto bude díky němu krásně vláčné a neodolatelně dobré.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 736 kJ / 2 566 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 49,08 g | 
| Tuky | 56,91 g | 
| Vláknina | 23,10 g | 
| Cholesterol | 245 mg | 
| Sodík | 858 mg | 
| Sůl | 1,98 g | 
| Sacharidy | 452,85 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 175 °C. Plech vytřeme máslem. Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nastrouháme.
	Krok 2: Z pomazánkového másla, Hery, polohrubé mouky, žloutku a soli vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na plát.
	Krok 3: Plát posypeme strouhankou jablky, posypeme vanilkovým cukrem, cukrem, skořicí a rozinkami. Závin zavineme.
	Krok 4: Závin položíme na plech a máslem ho celý potřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C dorůžova, zhruba 25-30 minut. Těsně před dopečením ještě závin potřeme smetanou nebo mlékem.
Zveřejněno 26. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Závin z pomazánkového másla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B8rX
Moje poznámka
					
				
Závin z pomazánkového másla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B8rX
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 52 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 15 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 16 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 20 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 50 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							listové těsto z pomazánkového másla, 
						
						
							těsto z pomazánkového másla, 
						
						
							štrůdl z pomazánkového másla, 
						
						
							jablečný závin ládi hrušky, 
						
						
							závin podle ládi hrušky, 
						
						
							lada hruška jablečný zavin, 
						
						
							láďa hruška závin, 
						
						
							jablkový závin ládi hrušky, 
						
						
							jablečný závin podle hrušky, 
						
						
							závin ládi hrušky, 
						
						
							recepty ládi hrušky závin, 
						
						
							recepty z pomazankoveho masla, 
						
						
							závin od ladi hrušky, 
						
						
							bezlepkový závin, 
						
						
							jablkový závin od ládi hrušky, 
						
						
							pomazánkové máslo, 
						
						
							co upéct z pomazánkového másla, 
						
						
							testo s pomazankoveho masla, 
						
						
							pomazánkové máslo recepty, 
						
						
							závin z pomazánkového těsta
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							pomazánkové máslo, 
						
						
							tuk hera, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							jablko, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							skořice, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							máslo, 
						
						
							smetana, 
						
						
							máslo
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (34)
Jsem ráda, že vás štrůdlík nezklamal, děkuji!!!
bod jsem dala,teď jen foto..kdyby se ti nelíbilo,písni,smáznu
joo a za recept děkuji
My právě té náplně tolik nemusíme, ale to už je na každém, kolik si jablíček nastrouhá.
Ještě jednou děkuji
si zdovolením kósek nabídnu
Děkuji
jaké moje fotky
Dnes jsem koukala na tvoje fotky s otevřenou pusou, stojí zato se na ně podívat. Díky.