Utopenci od dědy Milana
Různé názvy tohoto oblíbeného jídla se liší, většinou se ale nazývá Sloní žrádlo. Rovněž se upravuje přidáváním různých dalších ingrediencí, např. majonézy, okurek, chilli atd. Každý si ho upravuje dle své chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 516 kJ / 1 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,98 g |
Tuky | 128,41 g |
Vláknina | 29,90 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 8,03 g |
Sůl | 19,30 g |
Sacharidy | 102,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na nálev krátce svaříme v hrnci.
Krok 2: Párky i cibuli pokrájíme na kolečka.
Krok 3: Do dvou sklenic (0,7 l) ukládáme vždy vrstvu párků a prokládáme je vrstvou cibule. Po vrstvách je zaléváme horkým nálevem. Nakonec je zalijeme zbytkem nálevu.
Zveřejněno 28. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Utopenci od dědy Milana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RwG
Moje poznámka
Utopenci od dědy Milana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RwG
Nejnovější recepty
Švestkový džem
Přidáno před 2 minutami
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno před 3 hodinami
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 6 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 19 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 19 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzený losos se špenátem a cibulovou rýží
imzlin@seznam.cz před 27 minutami
Teplý salát ze zelené čočky s filátkem z tresky
TondaJ před 41 minutami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
MichalBorna před 1 hodinou
Čalamáda "Uncle Bens"
JitkaSubertova před 1 hodinou
Překvapivá, smažená drůbeží játra
skrona před 3 hodinami
Lehký salát z ledového salátu
helen.fon@seznam.cz před 5 hodinami
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Koubicka před 13 hodinami
Cukeťák podle Kateřiny Winterové
matousekk před 13 hodinami
Brambory se dvěma druhy hub na kyselo
Sahula před 13 hodinami
Máčanka ze sušených hub
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
utopenci s cibulí recept,
jak nalozit utopence,
utopenci recept,
utopenci s hořčicí,
utopenci v hořčici,
jak se delaji utopenci,
dědovi utopenci,
recept na utopence,
utopenci nálev,
utopenci hořčice,
nálev na utopence,
utopenci recept hořčice,
dědovy utopenci,
utopenci recepty,
recept utopenci,
utopenci v octovem nalevu,
dědovy utopence,
utopenci s hořčicí recept,
octový nálev na utopence,
utopenci
Suroviny:
párky,
cibule,
ocet,
voda,
olej,
kečup sladký,
hořčice plnotučná,
omáčka sojová,
Komentáře (11)
Tenhle recept ovšem ihned tisknu a zařazuju, protože už mám hlad.