Tropický grilovaný pstruh
Tropický grilovaný pstruh je osvěžujícím a exotickým pokrmem, který přináší nádech letní dovolené na váš talíř. Čerstvý pstruh, marinovaný ve směsi citrusových šťáv, exotického koření a bylinek, získává při grilování jemnou kůrčičku a šťavnatý vnitřek plný tropických chutí.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 445 kJ / 823 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,86 g |
Tuky | 84,29 g |
Vláknina | 5,66 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 8,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvého pstruha som očistil z vnútra vyumýval a vysušil. Oškrabal šupiny a ostrými kuchyňskými nožnicami pristrihol chvost a plutvy (aby nam to neškvrcalo pod grilom).
Krok 2: Ostrým nožom narezal zárezy pod úhlom po obidvoch stranách. Dutinu som vytrel olejom posolil a pokorenil. Dutinu som naplnil natrhanou mátou, koriandrovou vnatou a nakrájaným zázvorom a nadrobno nakrájanou citronovou trávou, plus mladou jarnou cibulkou.
Krok 3: Naplnenú rybu sme si položili na nerezovu dvojitu sietku na grilovanie ryb. Najprv sme na jednu stranu poukladali plátky limetky a komquatov a štedro poobkladali nakrajanou slaninkou. Preklopili a obložili druhú stranu a zavreli. A ešte raz pokropili olejom a ochutili.
Krok 4: Grilovali sme na rozohriatom záhradnom grile s poklopom. Prvých cca 25 minut na nizkom plameni so zavretým poklopom, v podstate sme toho pstruha "udili".
Krok 5: Potom sme dali na posledných cca 5 minut z každej strany na vacsi plamen dopiect - zafarbit (dlžka pripravi je individuálna, treba skusit vidlickou či sa masko "odlupuje"). Čerstvy pstruh je velmi rychlo hotovy.
Krok 6: Ako alternativa da sa pripravit jednoducho v kuchyni, naplnit, zabalit do dvojiteho alobalu a dať piect do rúry a posledných cca 5 minut otvorit a pustit gril v rúre a dať zapiect.
Krok 7: Servirovali sme s miešanym salátom z cherry paradajok a ohariek, jarnou cibulkou a v grile pečenými zemiakmi.
Zveřejněno 2. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tropický grilovaný pstruh
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wwqg
Moje poznámka
Tropický grilovaný pstruh
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wwqg
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 55 minutami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 27 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 21 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 21 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Tématické fráze:
grilovaný pstruh v alobalu,
grilovaný pstruh,
grilovaní pstruha,
grilovaný pstruh recept,
grilovaný pstruh s limetkou,
jak grilovat pstruha,
pstruh s limetkou,
pstruh grilovaný,
grilování pstruh,
recept na hon su,
grylovany pstruha v alobalu,
pstruh grilovaný v alobalu,
grilovaný pstruh recepty,
pstruh na grill,
ma pstruh supiny,
recept. grilovaný pstruh-cz,
jak grilovat nalozeneho pstruha,
grilovaný pstruh zajímavý recept,
jak grilovat pstruha jako placku,
pstruch na rychlo
Suroviny:
pstruh,
limetka,
koriandr,
máta,
zázvor,
tráva citronová,
feferonka,
rajče cherry,
kumquat,
slanina uzená,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (10)