Vepřová plec na halali
Smetanové zeleninové omáčky jsou stálice naší kuchyně. Oblíbené a velmi často připravované. Jejich přípravu můžete zjednodušit použitím vyladěné koupené sterilované směsi. Po provaření záklechtky už jen lehce doladíte podle vlastní chut
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 115 kJ / 1 700 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,55 g |
Tuky | 90,45 g |
Vláknina | 0,75 g |
Cholesterol | 468 mg |
Sodík | 632 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 87,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na trošce oleje.
Krok 2: Přidáme menší skleničku Halali, bobkový list, 2 kuličky nového koření, podlijeme trochou vody a dáme dusit do tlakového hrnce asi na 30-40 minut.
Krok 3: Po uvaření maso vyjmeme a zahustíme omáčku mlékem, v kterém rozkvedláme mouku. Pozvolna povaříme nejméně 15 minut, často mícháme.
Krok 4: Nakonec ochutíme cukrem a před dovařením přidáme zakysanou smetanu a lžíci másla.
Krok 5: Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 21. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec na halali
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRxN
Moje poznámka
Vepřová plec na halali
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRxN
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 11 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 12 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Tématické fráze:
vepřová plec,
svíčková z halali z vepřové kýty,
vepřová plec recepty,
vepřová plec recept,
veprové maso na halali,
svíčková z vepřového masa s halali,
svíčková z vepřového masa a halalí,
recepty vepřová plec,
halali recept,
maso na halali,
recept vepřová plec,
halalí recepty,
recepty s halali,
plec recept,
recepty z vepřové plece,
recepty z halali,
vepřové maso s halali,
veprova svickova z halali,
hovězí na halali,
vepřová svíčková s halali
Suroviny:
plec vepřová,
sůl,
pepř mletý,
olej,
halali,
bobkový list,
koření nové koření,
voda,
smetana zakysaná,
mléko,
máslo,
cukr,
mouka hladká
Komentáře (38)
Já jsem navíc začala osmažením cibule, kterou jsem zasypala cukrem a nechala zkaramelizovat. Posílám obrázky a doporučuji dále...
Z hovězího by mi jí doma nikdo nesnědl,takže jedině vepřové,občas masíčko do halali přes noc naložím,to je pak bašta,masíčko je pak krásně chuťově cítit po halali,je to prostě mňamka.Zrovinka zítra budu dělat k obědu,už se na ní moc těším.