Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Královecké klopsy

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 738 kJ /
1 133 kcal
Bílkoviny118,59 g
Tuky42,12 g
Vláknina11,69 g
Cholesterol 649 mg
Sodík 1,37 g
Sůl3,36 g
Sacharidy65,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájený rohlík namočime do mléka a necháme chvíli stát. Krok 2: Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme lžičku sardelové pasty, vejce, jemně pokrájenou cibuli a vymačkaný rohlík. Krok 3: Vypracujeme těsto, je-li hmota řídká, přidáme strouhanku. Krok 4: Vytvoříme šišky, které zprudka opečeme na rozehřátém oleji v hlubší pánvi nebo v kastrolu. Krok 5: Maso vyndáme, část oleje slijeme, přidáme máslo, vmícháme mouku a uděláme světlou jíšku. Krok 6: Zalijeme ji vývarem, rozšleháme, osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí, sardelovou pastou, dáme polovinu množství kaparů a do připravené omáčky vrátíme opečené šišky. Krok 7: Mírným varem vaříme 30 minut. Krok 8: Na závěr přidáme do omáčky zbylé kapary, dochutíme citronovou šťávou, cukrem a posypeme petrželkou.

TIP: Tipy na pokrmy z mletého masa

Zveřejněno 2. 3. 2011

Poznámka autorky maris

V originálním receptu se omáčka zjemní žloutkem, ten jsem vynechala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Královecké klopsy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5lWR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Královecké klopsy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5lWR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: pěkný a zajímavý recept i foto :-K

Jindřich 28. 2. 2017 21:06
;-) To je zajímavé - tahle stránka je o jídle nebo o fotografování? :-p Já spíše zkusím ty klopsy jako jídlo a dám vědět - recept je "pře-lákavý" :yes:

To si ukládám, Líza miluje jídla z mletého, takže to bude jistota. Díky, Marísku...:-K

;-):yes:nádhera:yes::-K

:-p:yes:, moc pěkné a moc lákavé, Maruško:yes:

maris:-O:-Oty jsi fotomág:-!:-O:-D:yes::yes:úžasnééé:-!:-K:-8

Maris skvělý recept:yes:

super:yes:

Děkuju:-)
Colombo, pochvala moc těší, protože klopsy samy o sobě jsou strašně nefotogenické:-))

mnam, mnam, :-K:-K

Maris,vypadá to dobre,jedia aj oči..:-))

Nádherné jídlo - barva talíře + petržel a ty kapary v tom rajčátku;-) - skvostná kombinace barev.

Maris, tak ty vypadají opravdu královský:-p a to si zaslouží byť ten 1.bodík:yes:

Tématické fráze:
klopsy recept, klopsy z mletého masa, klopsy, klopsy v rajske omacce, hovězí klopsy, vepřové klopsy, klopsy mleté maso, recept na klopsy, svickova s klopsy, klopsy z hoveziho masa, recepty klopsy, klops recept, recept na klopsy s rajskou omáčkou, co jsou klopsy, klopsy v rajské recept, recept klopsy, klopsy recipe, klopsy recepty, plněné klopsy, klopsy na kaparech

Suroviny:
maso vepřové mleté, maso hovězí mleté, cibule, rohlík, mléko, vejce, pasta sardelová, strouhanka, kapary, hořčice, citron, mouka hladká, máslo, vývar masový, cukr, sůl, pepř, olej, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu