Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 276 kJ / 66 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,98 g |
Tuky | 2,37 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kořenící směs rozmícháme v 1 dl slunečnicového oleje.
Krok 2: Bohatě a poctivě vetřeme do obou kusů předního kolena – kůži nenařezáváme je totiž velmi tenká a sama při pečení popraská a při přelévání se tak směs koření dostane až ke kosti do masa.
Krok 3: Takto potřená kolena necháme cca 30 minut v chladu marinovat.
Krok 4: Do římského hrnce (nebo pekáčku s poklicí) dáme dle velikosti pekáče pečící papír (důvodem je tenká kůže – připéká se a roztrhala by se již při několikerém otáčení). Kolena podlijeme cca 3 dl vývaru, přidáme na dvě poloviny rozkrojenou cibuli i se slupkou a kolena posypeme celým kmínem. Přikryté pečeme do úplného změknutí, přičemž několikrát během pečení otáčíme a přeléváme vypečenou šťávou.
Krok 5: Jakmile jsou kolena upečena, tak na 15 minut ještě dopečeme odkryté pro získání lehké křupavosti kůže. Podáváme s čerstvým křupavým chlebem, který trháme a jeho kousky namáčíme ve výborné šťávě z vypečených loktů. Plzeňské pivo je přímo povinností.
Zveřejněno 6. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené lokty ze selátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8oXl
Moje poznámka
Pečené lokty ze selátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8oXl
Nejnovější recepty
Vafle bez cukru
Přidáno před 4 hodinami
Kostky zadního hovězího pečené s česnekem v troubě
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s cuketou bez mouky
Přidáno před 11 hodinami
Vydatná čočková polévka jako hlavní chod
Přidáno před 12 hodinami
Slaný koláč se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Sýrovo-celerová kapsa
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Honzovy buchty jako peříčko
Evculina84 před 1 hodinou
Bábovka z televize
Petik05 před 2 hodinami
Bavorské klobásy v listovém těstíčku
Kattyy před 2 hodinami
Rybičková pomazánka ze sardinek
Kajkajak před 3 hodinami
Kapustová polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Pečená dýně hokkaido s bramborami na bylinkách
jayjayka před 4 hodinami
Domácí Moravanka od babičky
Nanina před 5 hodinami
Míša řezy
miska.jitka před 5 hodinami
Hraběnčiny řezy
MajdaTrajda před 5 hodinami
Vynikající mrkvové řezy
elinkakov@seznam.cz před 6 hodinami
Tématické fráze:
pečené sele přímo do domu,
pečené divoké sele,
recepty ze selátka,
pečené sele ostrava,
selátka,
ha - fuszerkeverék - magyaros,
koleno ze selete,
pečené celé sele recept,
maso ze selátka,
kolínko ze selátka,
divoke sele recept,
selátko recept,
pečené divoké selátko,
jak péct bůček ze selátka,
pcene selatko recept,
pecene koleno ze selete.,
recepty na maso narozene v pivě,
recepty divoké selátko,
koreni magyaros,
jak se upeče selatko
Suroviny:
koleno vepřové,
kořenící směs magyaros,
cibule,
vývar,
sůl,
pepř bílý mletý,
kmín celý
Komentáře (6)