Pečené lokty ze selátka

Vepřové maso Doba přípravy: 90-120 minut 5 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 90-120 minut 5 názorů

Suroviny 2 porce

2 ks předního kolena (ze selete)
1 sáček (33 g) kořenící směs Magyaros (značka HA)
1 velká celá cibule
3 dcl vývaru z kostí
sůl
bílý mletý pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kořenící směs rozmícháme v 1 dl slunečnicového oleje.

  2. Bohatě a poctivě vetřeme do obou kusů předního kolena – kůži nenařezáváme je totiž velmi tenká a sama při pečení popraská a při přelévání se tak směs koření dostane až ke kosti do masa.

  3. Takto potřená kolena necháme cca 30 minut v chladu marinovat.

  4. Do římského hrnce (nebo pekáčku s poklicí) dáme dle velikosti pekáče pečící papír (důvodem je tenká kůže – připéká se a roztrhala by se již při několikerém otáčení). Kolena podlijeme cca 3 dl vývaru, přidáme na dvě poloviny rozkrojenou cibuli i se slupkou a kolena posypeme celým kmínem. Přikryté pečeme do úplného změknutí, přičemž několikrát během pečení otáčíme a přeléváme vypečenou šťávou.

  5. Jakmile jsou kolena upečena, tak na 15 minut ještě dopečeme odkryté pro získání lehké křupavosti kůže. Podáváme s čerstvým křupavým chlebem, který trháme a jeho kousky namáčíme ve výborné šťávě z vypečených loktů. Plzeňské pivo je přímo povinností.

Poznámka od kuchařky

Koření jak jinak než z Maďarska:

HA - Fuszerkeverék - Magyaros

Kořenící směs na jídla připravovaná na maďarský způsob. Složení: sůl, česnek, mletá paprika, cibule, kmín, bazalka, majoránka. Vhodná na různá masa, nejlépe se hodí a je vynikající na maso ze selátka. Směs se dobře vmasíruje do masa, nechá se nejméně 20 minut působit a až pak se peče.

Komentáře k receptu Pečené lokty ze selátka

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    No tedy, kdo má tohle vydržet??:yes::-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To je TAK žravá fotka...i když jihnu nad sladkým pečením, tohle taky můžu :-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Kolínek jsme měli tento týden dosti, ale variací není nikdy dost :-p:-p

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Nejen dobré na chuť:-p, ale pro nás dříve narozené i zdravé na klouby :-D +1:yes:

    Odpovědět

  • Pesee Pesee

    Vypadá to krásně. Hned bych se zakousla. Takže posílám bod a ukládám.:-K:yes::-p

    Odpovědět

Tématické fráze: pečené sele přímo do domu pečené divoké sele recepty ze selátka pečené sele ostrava selátka ha - fuszerkeverék - magyaros koleno ze selete pečené celé sele recept maso ze selátka kolínko ze selátka divoke sele recept selátko recept pečené divoké selátko jak péct bůček ze selátka pcene selatko recept pecene koleno ze selete. recepty na maso narozene v pivě recepty divoké selátko koreni magyaros jak se upeče selatko